Gemeente Epe


Bedrijventerrein De Pirk-Noord wordt deels woonwijk


B&W hebben besloten het bestemmingsplan te gaan voorbereiden voor de bouw van woonbuurt De Pirk-Noord in Vaassen. De nieuwe woonbuurt bestaat uit 79 koopwoningen en wordt een mix van goedkope (24), middeldure (32, waarvan 22 appartementen) en dure (23) woningen. De woningbouw zal aansluiten bij de in aanbouw zijnde wijk Vulcanus.

Voor de nieuwbouw wil B&W Machinefabriek Buitenhuis aankopen. Deze machinefabriek wordt dan verplaatst naar bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen, waardoor er ruimte voor woningbouw ontstaat. De andere drie bedrijven (lichte industrie) aan de Veenweg kunnen blijven op hun locatie. Ook zal er een overeenkomst worden gesloten met een projectontwikkelaar voor de realisatie van het plan. De voorlopige stedenbouwkundige schets met daarin de indeling van de wijk (wegen, woningen, parkeerplaatsen en groen) is ook klaar (zie tekening).

Rol gemeenteraad
De gemeenteraad van Epe moet nog besluiten over de plannen en de aankoop van de machinefabriek. Tijdens de commissievergadering van 22 november a.s. zal de raad het voorstel van B&W bespreken. Een week later neemt de raad een besluit over het voorstel. Verder heeft de gemeenteraad op 1 november jl. een voorbereidingsbesluit genomen waarin zij verklaren te willen gaan starten met het bestemmingsplan. Zo'n besluit is nodig om te voorkomen dat de woningbouwontwikkeling gefrustreerd wordt.

Inspraak voor inwoners
U kunt uw mening geven over het plan voor De Pirk-Noord tijdens de inspraakprocedure, deze volgt later. Ook kunnen belanghebbenden tegen het bovenstaande voorbereidingsbesluit hun bezwaren indienen. Meer informatie hierover vindt u op pagina 2 van de Gemeentewijzer onder de kop 'Strategie en ontwikkeling'.

Financiële bijdragen
De provincie Gelderland draagt voor ¤1.150.000,- bij (Regionaal Uitvoeringsprogramma Stedendriehoek 2007) aan de kosten van het plan. Ook is er ISV-geld (¤314.000) beschikbaar en een bijdrage van de gemeente Epe (¤180.000,-). Daarnaast is er ISV-geld (¤ 150.000,-) voor de bodemsanering. ISV staat voor Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing. Het is een subsidie van rijk en provincie speciaal voor gemeentelijke projecten op het gebied van wonen, openbare ruimte en milieu.

Gebiedsschets
Het gebied De Pirk-Noord ligt ingeklemd tussen het centrum van Vaassen, de toekomstige woonwijk Vulcanus en de rondweg om Vaassen (Laan van Fasna). De Pirk-Noord maakt deel uit van het grotere gebied "De Pirk" in Vaassen.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider: de heer P. Beelen op telefoonnummer (0578) 67 87 87.