ABVAKABO FNV

Eindelijk een nieuwe cao Kabel en telecom

ABVAKABO FNV heeft een akkoord bereikt voor de cao Kabel & Telecom over een salarisverhoging van 3 procent. Deze verhoging gaat met terugwerkende kracht in op 1 april 2007. U kunt tot 19 november via de site stemmen over het bereikte akkoord.

De volledige tekst van het cao-akkoord Kabel en telecom vindt u in het cao-overzicht.

Pas op de plaats

De looptijd van de voorgestelde cao is van 1 april 2007 tot 1 april 2008. Dit betekent een verlenging van de bestaande cao, met een enkele technische aanpassing, onder andere in verband met de wijziging van de arbeidstijdenwet. De raam-cao zal ongewijzigd van kracht blijven. De bepalingen uit de raam-cao zullen een plaats krijgen in de nieuwe kabel-cao, die per 1 april 2008 in werking zal treden. Overleg voor deze cao wordt in het voorjaar van 2008 opgestart.

Dit jaar is ervoor gekozen geen uitgebreid inhoudelijk overleg te voeren over de cao. Er was weinig tijd, terwijl het integreren van de raam-cao in de cao Kabel & Telecom daar wel om vraagt. De grote wijzigingen in de kabelsector (de komst van een groot kabelbedrijf bestaande uit @Home, Multikabel en Casema) vroegen ook om een pas op de plaats. U kunt meer lezen in de nieuwsbrief van 5 november.

Stem voor 19 november 2007

Het laatste woord is uiteraard aan de leden. Leden kunnen tot 19 november 2007 hun stem uitbrengen door het invullen van het stemformulier.
05-11-2007, Energie- en nutsbedrijven | Meer over: kabel en telecom |