Gemeente Lingewaard


Jaarlijkse subsidie voor de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard Openbare bekendmaking van een besluit, voorbereid met toepassing van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van Afdeling 3.4 (art. 3:42 Awb)

Het college van burgemeester en wethouders van Lingewaard maakt bekend dat, gelet op artikel 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht, het college op 30 oktober 2007 heeft besloten tot vaststelling van de beleidsregel Welzijn voor de Stichting Kloppend Hart voor Lingewaard.

Dit betekent dat de Stichting vanaf 2007 een jaarlijkse subsidie zal ontvangen voor organisatiekosten en promotionele activiteiten. De gemeente wil het eigen initiatief en de verantwoordelijkheid van de burgers hierin stimuleren. Hiertoe wordt de aanschaf van defibrillators niet verplicht gesteld en levert de gemeente geen bijdrage in de aanschafkosten, maar is gekozen voor een jaarlijkse subsidiëring van de stichting. Deze stichting heeft als doel Lingewaard Hartsafe, wat betekent dat voor elke burger binnen vijf minuten een AED apparaat inzetbaar zou moeten zijn. De Stichting stimuleert de aanschaf, draagt zorg voor coördinatie van een netwerk opgeleidde mensen om het apparaat te bedienen en zij zorgen voor de promotie van dit alles.

Meer informatie over de stichting is te vinden op: www.kloppendhartvoorlingewaard.nl