Gemeente Lingewaard


Oproep: Sportaanbieders doe mee met de Sportpas en sportclinics Breedtesport Lingewaard heeft eind september alle sportaanbieders in de gemeente een brief gestuurd waarin ze uitgenodigd worden om deel te nemen aan de sportstimuleringsprojecten de Sportpas en de Sportclinics. Nog niet alle sportaanbieders hebben gereageerd.

Clinics
Breedtesport biedt sportaanbieders de mogelijkheid om clinics op het basisonderwijs (groep 5 en/of 6) te geven. De clinics geven sportaanbieders de mogelijkheid om de kinderen met hun tak van sport kennis te laten maken en nieuwe leden te werven. Doordat de clinics onder schooltijd plaatsvinden, worden alle kinderen (ook de minder sportieve) betrokken.

Sportpas
Na een drie jarige pilotfase wordt de Sportpas ook vanaf januari 2008 weer ingezet om kinderen kennis te laten maken met verschillende takken van sport. De Sportpas is bedoeld voor de kinderen uit groep 4 van het basisonderwijs. Het is de bedoeling dat de leerlingen vier keer tijdens de reguliere trainingsuren gratis mee mogen doen. De Sportpas wordt, samen met een sportgids, uitgedeeld op de deelnemende basisscholen tijdens de kick off van 14 tot en met 18 januari. De kinderen nemen vervolgens samen met hun ouders contact op met de gekozen sportaanbieder(s).
Bijna alle basisscholen hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Daarnaast is het succes van beide projecten vanzelfsprekend afhankelijk van de medewerking van de sportaanbieders. Heeft u uw sport nog niet aangemeld, doe dit dan zo spoedig mogelijk via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Breedtesport Lingewaard: telefoonnummer 026 326 02 66 of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl. De uiterste inschrijfdatum is 15 november.