Gemeente Lingewaard


Verkeersvoorzieningen Teselaar Bemmel
Een tijd gelden heeft het Wijkplatform Bemmel Centrum gesignaleerd dat er te hard gereden wordt in de Teselaar in Bemmel. Samen met de gemeente heeft het wijkplatform daarom drie plannen ontwikkeld om dit probleem op te lossen. Tijdens een inloopavond kregen aanwonenden en andere belanghebbenden de gelegenheid om hun voorkeur en eventuele opmerkingen aan te geven. De voorkeur viel op het plan met de fietssuggestiestroken en de snelheidsinformatieborden. Deze voorkeur is uitgewerkt in een uitvoeringsplan en dit plan is door burgemeester en wethouders goedgekeurd.

De uitvoering van het plan moest even wachten omdat er ook nog werkzaamheden aan de riolering in o.a. de Teselaar moesten plaatsvinden. Inmiddels is de riolering klaar en ook het asfalt zit weer op de weg. Hierbij zijn ook de strepen voor de fietssuggestiestroken aangebracht en begin deze maand worden ook de snelheidsinformatieborden geplaatst.

Er worden twee snelheidsinformatieborden geplaatst, aan elke kant van de weg één. De borden worden bevestigd op een lichtmast op het stuk tussen de Meerweg en de Cuperstraat. Behalve het weergeven van de snelheid, registreren de borden de snelheden bovendien voor onderzoeksdoeleinden.

Mocht u nog vragen hebben over de verkeersvoorzieningen in de Teselaar dan kunt u contact opnemen met de Gemeentewinkel. Hiervoor belt u met telefoonnummer (026) 326 01 11 of stuurt u een berichtje aan gemeente@lingewaard.nl onder vermelding van Verkeersvoorzieningen Teselaar.