Gemeente Spijkenisse


Weekbericht (45-07)

05 november 2007

College 2007 - 2010

Openbare activiteiten van het college van B&W van 5 t/m 10 november 2007

07-11: Burgemeester feliciteert 100-jarige
07-11: Wethouder Mijnans aan boord van Schoon-Schip-Trein 10-11: Wethouder Hamerslag spreekt op Dag van de Mantelzorg

Burgemeester feliciteert 100-jarige
Burgemeester Salet feliciteert woensdag 7 november om 11.00 uur mevrouw B.M. van der Slot-Goudswaard met haar 100ste verjaardag. Mevrouw van der Slot is op 3 november 1907 te Zuidland geboren. Haar man Pieter van der Slot is in 1984 overleden. Mevrouw van der Slot heeft drie kinderen, zeven kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

Wethouder Mijnans aan boord van Schoon-Schip-Trein Wethouder Jan Willem Mijnans "rijdt" woensdag 7 november vanaf 14.00 uur mee met de Schoon-Schip-Trein in de Zwanenhoek. In de week van 5 tot en met 10 november worden de wijken De Hoek en Vierambachten bezocht door deze Schoon-Schip-Trein, die dan een proefrit maakt. Dit houdt in dat deze week in de twee wijken diverse acties worden uitgevoerd, zoals: grondig vegen van de straten, onkruid verwijderen, De Boezem schoonmaken, aandacht voor bebording in de wijk en het inspecteren en/of repareren van speelplaatsen en straatmeubilair. In het voorjaar van 2008 gaat de Schoon-Schip-Trein verder rijden door Spijkenisse. In zestien tot achttien maanden wordt beurtelings in alle wijken van Spijkenisse aandacht besteed aan het schoonmaken en opknappen van een wijk. Het project Schoon-Schip-Trein komt tot stand door samenwerking van de gemeente met woningcorporaties, bewonersorganisaties, bewoners, wijkgroepen, scholen, Reinis, politie en diverse projecten.

Wethouder Hamerslag spreekt op Dag van de Mantelzorg Wethouder Hanneke Hamerslag houdt zaterdag 10 november om 12.00 uur een speech voor mantelzorgers die deze dag in het zonnetje worden gezet in de zaal van stichting De Zuidwester aan de P.J. Bliekstraat
1-3.
Voor alle (werkende) mantelzorgers in Spijkenisse verzorgt de afdeling Mantelzorg- en vrijwilligersondersteuning van MEE Zuid-Holland Zuid in samenwerking met de gemeente Spijkenisse tijdens deze Dag van de Mantelzorg een heerlijke lunch.
Interne links
Activiteiten tijdens de Dag van de Mantelzorg in Spijkenisse