Gemeente Vlist


---

Alcohol_en_drugs

Tentoonstelling en informatieavond over alcohol en drugs in Stolwijk

Van dinsdag 6 tot en met woensdag 28 november is er in het gemeentekantoor in Stolwijk een tentoonstelling over alcohol en drugs te zien. Dit thema staat ook centraal tijdens een informatieavond in jongerensoos Quest-ce Que Cest op donderdag 22 november. Beide activiteiten maken deel uit van een grootschalig project in de Krimpenerwaard dat is bedoeld om ouders en jongeren bewust te maken van de gevaren van alcohol en drugs. Het project is een initiatief van de K5-gemeenten en wordt uitgevoerd door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland.

Vroeg of laat komen kinderen met alcohol en drugs in aanraking. Onder invloed van vrienden en groepsgedrag kunnen zij gaan experimenteren.

Gebruik van genotmiddelen kan tot verslaving leiden. Het is belangrijk dat ouders goed weten hoe zij kinderen op het gebied van alcohol en drugs kunnen informeren en begeleiden.

De tentoonstelling en de informatieavond laten ouders kennismaken met de verschillende soorten genotmiddelen. Zij leren signalen van riskant gebruik te herkennen. Tijdens de informatiebijeenkomst is er uiteraard ruimschoots gelegenheid om alle vragen over alcohol en drugs te stellen.
De avond in Quest-ce Que Cest op 22 november begint om 20.00 uur. Toegang is gratis. Koffie en thee staan klaar vanaf 19.00 uur. De tentoonstelling is van dinsdag 6 tot en met woensdag 28 november tijdens de openingstijden van het gemeentekantoor te bezoeken.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de tentoonstelling en de informatieavond kunt u contact opnemen met Roland Meivogel (Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland, tel. 06-12839280) of Henny van der Mark (Parnassia, tel. 079 -3295018).

www.stjjmh.nl

www.parnassia.nl


---

| |