Gemeente Oldebroek


Gratis ophaalservice voor tak- en snoeihout

De herfst is begonnen. Hét moment om de tuin winterklaar te maken. En dat levert vaak een flinke stapel tak- en snoeihout op. De gemeente kan dit bij u ophalen. Vorig jaar moest u daar nog voor betalen. Vanaf dit najaar hoeft het u niets te kosten als u zich aanmeldt voor de ´takkenroute´ van de gemeente.

Hoe werkt de takkenroute?
Voortaan organiseert de gemeente vier keer per jaar een takkenroute. Dan haalt de gemeente het tak- en snoeihout gratis bij u op. Wilt u uw tak- en snoeihout laten ophalen, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Op de dag van de takkenroute legt u dan uw tak- en snoeihout bij de weg en haalt de gemeente het op. Hiervoor gelden wel een paar voorwaarden: ieder adres mag per ophaalronde maximaal 2m3 tak- en snoeihout aanbieden. En de bundels mogen niet langer zijn dan een meter en niet zwaarder dan 25 kg. Dit jaar zijn de takkenroutes op 6 en 27 november. Ook daarbuiten kunt u uw tak- en snoeihout laten ophalen. Dan betaalt u 28,70 euro per 2m3. De voorwaarden vindt u op de afvalkalender.

Waarom deze nieuwe aanpak?
Voorheen kostte het u 28,70 euro per 2m3 als de gemeente het tak- en snoeihout kwam ophalen. Dat is best een hoog bedrag. Daarom gebruikten veel mensen liever hun gft-container voor hun tak- en snoeihout. Die raakte daardoor snel vol, waardoor vervolgens de grijze container voor het gft gebruikt moest worden. Ook gebeurde het regelmatig dat tak- en snoeihout illegaal werd gestort, bijvoorbeeld langs de weg of in het bos. Met de nieuwe aanpak wil de gemeente dit voorkomen. Dat is beter voor het milieu én voordeliger voor u.

De tak- en snoeihoutservice in het kort:

· De gemeente organiseert vier takkenroutes: op dinsdag 6 en dinsdag 27 november 2007 en twee in maart 2008.
· Wilt u uw tak- en snoeihout laten ophalen, dan moet u dit melden bij de gemeente, telefoon (0525) 638 282. Dat kan tot en met de vrijdag vóór de ophaaldag.
· Per keer mag u maximaal 2m3 tak- en snoeihout aanbieden.
· De bundels tak- en snoeihout mogen maximaal één meter lang zijn en mogen niet meer wegen dan 25 kg.
· Meldt u zich niet aan voor de takkenroute, dan wordt uw tak- en snoeihout niet opgehaald! U bent dan zelf verantwoordelijk voor het afvoeren ervan.