Koninklijk Horeca Nederland

PERSUITNODIGING: Bekendmaking Meest Markante Horecaondernemer 2006/2007 en overhandiging nieuwe Hygiënecode

Persbericht 23 oktober 2007
Jaarcongres Koninklijk Horeca Nederland in Zeeland op 6 november 2007 PERSUITNODIGING: Bekendmaking Meest Markante Horecaondernemer 2006/2007 en overhandiging nieuwe Hygiënecode
Woerden, 23 oktober 2007 - Dinsdag 6 november vindt de verkiezing plaats van de Meest Markante Horecaondernemer 2006/2007. Uit 12 regionale winnaars wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt door juryvoorzitter Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB. De uitreiking vindt plaats tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland in Zeeland. Ook wordt tijdens het congres de nieuwe Hygiënecode officieel overhandigd door Wolter Spaink (directeur bedrijfschap Horeca & Catering) aan Hajé de Jager, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland. Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De nieuwe (digitale) hygiënecode is de afgelopen periode uitvoerig getest en heeft nu de goedkeuring van Minister Klink (Volksgezondheid, welzijn en Sport) gekregen. Door de modulaire opbouw van de code krijgt de ondernemer de mogelijkheid om slechts die onderdelen van de code te gebruiken, die van toepassing zijn op zijn bedrijf. Met de nieuwe code worden de papierdruk en de administratieve lasten teruggedrongen zonder te tornen aan de voedselveiligheid.

Onder het thema Beleef Zeeland organiseert Koninklijk Horeca Nederland op dinsdag 6 november 2007 haar jaarcongres in Zeeland op een typisch Zeeuwse locatie: Deltapark Neeltje Jans. De ontvangst vindt plaats in het Ir. J.W. Topshuis, het Dienstgebouw Stormvloedkering Oosterschelde, gevestigd op het Deltapark Neeltje Jans.

Het jaarcongres wordt officieel geopend door de voorzitter van MKB-Nederland de heer Loek Hermans. Vervolgens zal Hajé de Jager, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland in een interview met dagvoorzitter Luit Ezinga een aantal actuele nieuwspunten toelichten.

Naast de bekendmaking van de Meest Markant Horecaondernemer 2006/2007 worden nog drie prijzen uitgereikt. Namelijk voor de Beste Vakgroep, de Beste Afdeling en de Beste Regio van Koninklijk Horeca Nederland.

Het ochtendprogramma wordt verder opgeluisterd door Wouter de Vries (expert op het gebied van marketing en management) met een lezing over dienstenmarketing in relatie tot de horeca. Daarnaast zal straat-o-loog Pim van den Berg een fantastische visuele presentatie geven over horeca in het straatleven. Het ochtendprogramma eindigt rond 12.30 uur met een lunch (tot 13.30 uur).

---

Noot voor de redactie -