Gemeente Vlist


---

Rokers

Beloning voor rokers uit de regio Midden-Holland die 24 uur niet roken

Op 6 november organiseert de GGD Hollands Midden, vestiging Gouda samen met STIVORO de actie Rokers verdienen n beloning in de regio Midden-Holland. Rokers uit de regio Midden-Holland die op deze dag 24 uur lang niet roken, ontvangen een beloning.

Hiervoor moeten ze zich wel aanmelden en de dag erna een vragenlijst invullen op www.verdieneenbeloning.nl.

Vervolgens krijgen ze dan persoonlijke informatie.

Vorig jaar hebben in het hele land ruim 17.000 rokers aan deze actie deelgenomen. Dit jaar hopen we op een nog hoger aantal deelnemers, zegt Mischa Laeven, functionaris gezondheidsbevordering bij de GGD Hollands Midden.

Het doel van de actie is rokers ertoe te bewegen hun sigaret 24 uur te laten liggen.

Mischa Laeven: Stoppen met roken is lastig, maar niet onmogelijk. Het gaat erom dat we zoveel mogelijk rokers bereiken.

De ervaring dat rokers het vol kunnen houden om een dagje niet te roken, geeft ze wellicht net dat extra zetje om er later wellicht ook definitief een punt achter te zetten.

Beloning

De actie wordt gehouden in de regio Midden-Holland maar heeft een landelijk karakter. Aanmelden kan heel eenvoudig via www.verdieneenbeloning.nl. Op de site staan een paar korte vragen. Het is de bedoeling dat de deelnemers deze beantwoorden. Wie deelneemt, maakt kans op een LCD-tv. Bovendien krijgen alle rokers die zich opgeven, en achteraf hun ervaringen over 24 uur niet roken doorgeven, een tijdschrift naar keuze.

Persoonlijke informatie

Tot 6 november kunnen rokers zich via internet aanmelden voor de actie. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een e-mail als bevestiging. Op 5 november krijgen ze s avonds een SMS. Hierin wensen we hen succes en herinneren we hen aan de mogelijkheid om op 6 november te bellen naar 0900-9390 (0,10/min) (24 uur lang bereikbaar) voor advies en steun bij het 24 uur niet roken. Op 7 november 12.00 uur, krijgen de deelnemers een e-mail waarin ze gevraagd worden, via een korte vragenlijst, hun ervaringen door te geven. Dit kunnen ze doen tot 9 november 12.00 uur.

Mischa Laeven: Op deze manier krijgen we een goed beeld van de deelnemers en hoe zij het 24 uur niet roken hebben ervaren. Op basis van deze gegevens en de doorgegeven ervaringen krijgt iedere deelnemer van ons persoonlijke informatie. Deze informatie op maat kan hem of haar vertrouwen geven in een eventuele latere stoppoging. Onderzoek heeft uitgewezen dat 24 uur niet roken in combinatie met persoonlijke informatie de intentie om te stoppen met roken vergroot.

Andere stoppen met roken-acties in de regio

Naast deze korte stopactie, bieden de GGD Hollands Midden en het Transmuraal Centrum Midden Holland het hele jaar door ondersteuningsmogelijkheden bij het stoppen met roken. Voor begeleiding in groepsverband kan met terecht bij de Pakje Kans trainingen die een aantal keer per jaar door de GGD en het Transmuraal Centrum worden georganiseerd. De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op 30 oktober 2007, meer informatie is verkrijgbaar bij de GGD Hollands Midden tel. (0182) 54 56 46 of AGZ_Secretariaat@ggdhm.nl.

Voor individuele begeleiding is men welkom op de Stoppen-met-roken-poli van het Transmuraal Centrum. Voor een afspraak of meer informatie kan men bellen naar (0182) 50 50 50 toestel 3417 of mailen naar stoppenmetroken@ghz.nl.

www.verdieneenbeloning.nl


---

| |