Gemeente Tilburg

Vanaf volgende week tijdelijk geen
werkzaamheden aan Ringbaan Oost

Ringbaan in de periode november tot en met februari 2008 weer volledig beschikbaar. Herstart werkzaamheden in maart 2008.

Begin september is de gemeente Tilburg gestart met de derde fase van het groot onderhoud aan de Ringbaan Oost. Het gaat dan om het gedeelte tussen de Bosscheweg en de Sint Josephstraat. Door een aantal tegenvallers heeft de uitvoering van het project vertraging opgelopen. Inmiddels heeft ook Essent aangegeven extra tijd nodig te hebben voor het vervangen van kabels en leidingen. Vanwege de extra verkeersdrukte in aanloop naar de feestdagen en aansluitend de winterperiode is besloten de werkzaamheden vanaf maandag 5 november tot begin maart 2008 stil te leggen. Vanaf maandag 5 november zijn de twee oostelijke rijbanen (van zuid naar noord) weer beschikbaar. De twee westelijke rijbanen zijn vanaf maandag 12 november weer open. De werkzaamheden worden waarschijnlijk begin maart 2008 weer hervat. De gemeente verwacht het groot onderhoud in acht weken te kunnen afronden. Eind april 2008 is dit gedeelte van de Ringbaan Oost dan klaar.

Werkzaamheden
Het gedeelte van de Ringbaan Oost tussen de Bosscheweg en de Sint Josephstraat krijgt nieuwe trottoirs, fietspaden en parkeervakken. De rijbaan wordt opnieuw geasfalteerd en ook de middenberm wordt opnieuw aangelegd. De fietspaden worden gescheiden van de rijbaan en komen tussen het trottoir en de parkeervakken te liggen. De parkeerplaatsen aan de westzijde (binnenstadszijde) komen te vervallen. Ook de bushalte aan de westzijde vervalt. Deze bushalte wordt waarschijnlijk verplaatst. Aan de oostzijde komt een laan met lindebomen. In de middenberm worden lichtmasten geplaatst. Essent gaat de gasleiding met huisaansluitingen aan de oostzijde vernieuwen en verleggen.

Uitvoeringsplanning
De werkzaamheden van Essent (het verleggen en vernieuwen van de gasleidingen aan de oostzijde) vinden plaats in de periode november 2007 tot februari 2008. Ter hoogte van de werkzaamheden zijn alleen de parkeervakken en stoepen afgezet. Bewoners worden door Essent geïnformeerd over de start van de werkzaamheden. In maart/april 2008 worden de volgende wegwerkzaamheden uitgevoerd:
- Opbreken en aanleg trottoirs, vrij liggende fietspad en parkeervakken aan de oostzijde
- Herinrichting kruising St. Josephstraat

- Asfalteren rijbanen,
Bij bovenstaande werkzaamheden is voor het verkeer in iedere richting een rijstrook beschikbaar.

Tijdens de diverse fasen in maart en april 2008 wordt een aantal zijstraten afgesloten. De omliggende wijken blijven bereikbaar via andere zijstraten en een omleidingroute. Voorafgaand aan de start van de werkzaamheden worden bewoners geïnformeerd over de exacte planning.

Om het project zo snel mogelijk af te ronden, werkt de aannemer in maart en april 2008 ook in de weekenden en op werkdagen tot 22.00 uur.

Meer informatie?
Hebt u nog vragen, dan kunt u op werkdagen tussen 11.00 en 12.00 uur contact opnemen met Piet van Gorp, toezichthouder van de gemeente Tilburg. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 013 - 542 84 15.

Alle informatie over actuele en toekomstige werkzaamheden aan wegen en groen, uitgevoerd door de gemeente Tilburg, is ook te bekijken op: http://openbarewerken.tilburg.nl