Ingezonden persbericht

Nieuwe PlusInstallateur bedient miljoenen Nederlanders

Steeds meer ouderen in Nederland bezitten een eigen woning. Maar het comfort en de veiligheid in deze woningen is vaak niet optimaal. Met het nieuwe marktconcept de PlusInstallateur wil de installatiebranche deze enorme groep van 50-plussers speciale aandacht geven. De aangesloten installateurs zullen deze doelgroep attent maken op de vele mogelijkheden waarmee zij het comfort en de veiligheid in hun huis kunnen vergroten. De PlusInstallateur verwacht op deze manier een belangrijke bijdrage te leveren aan het wooncomfort van ouderen.

Op maandag 5 november aanstaande zal de Stichting PlusInstallateur Nederland zich officieel presenteren in Groot Kievitsdal in Baarn. Ook zullen op deze dag de eerste bedrijven, die zich bij deze formule hebben aangesloten, officieel worden gepresenteerd. De verwachting is dat vele tientallen, wellicht enkele honderden bedrijven zich in de komende jaren als PlusInstallateur in deze markt van de oudere woningbezitter zullen gaan profileren. Het aantrekkelijke van het concept is dat de potentiële markt bijna volledig bij bestaande klanten van de installatiebedrijven zit. Veel installateurs zullen geen nieuwe klanten hoeven te werven omdat praktisch elk installatiebedrijf dat op de particuliere markt werkt, al klanten van 50 jaar en ouder heeft.

De installateurs zullen de oudere woonconsumenten met een gerichte marktbenadering laten zien op welke manieren zij hun huis kunnen opwaarderen. Deze maatregelen kunnen bestaan uit het upgraden van het sanitair, het aanbrengen van geautomatiseerde verlichting, specifieke beveiligingsinstallaties, meer contactpunten voor telefonie en data, groter comfort van de verwarming of meer warmtapwatercapaciteit. Tegelijk houdt de PlusInstallateur zich bijvoorbeeld ook bezig met het drempelloos maken van een woning of het aanbrengen van voorzieningen die mensen steun bieden zodra zij hulpbehoevend worden. Denk dan aan een traplift of in hoogte verstelbaar sanitair.

Omdat de PlusInstallateur over het algemeen kleinere, op de particuliere markt gerichte installatiebedrijven zijn, staat in hun businessmodel de onderlinge samenwerking centraal. Wellicht nog meer dan zij nu al doen zullen PlusInstallateurs gaan samenwerken met collega's. Een sanitairspecialist kan bijvoorbeeld samenwerken met een domotica-installateur. Beiden kunnen zij als PlusInstallateur hun eigen klanten benaderen en bij de uitvoering van de werkzaamheden samen optrekken, zodat zij de klant één totaal dienstenpakket aanbieden.

Installateurs die zich als PlusInstallateur willen profileren, moeten zich bij Stichting PlusInstallateur Nederland aansluiten. Het lidmaatschap, dat jaarlijks 850 euro kost, geeft de installateur de beschikking over een aantal marketinginstrumenten maar financiert ook de deelname aan cursussen. Binnen elke bedrijf dat als PlusInstallateur wil opereren, moet minimaal één persoon de speciale cursus iRv voor leidinggevenden en uitvoerenden volgen. Zaken als het voorlichten van bewoners maar ook ergonomie komen in deze cursus aan bod. Het marktconcept voor de PlusInstallateur is ontwikkeld door installateurs in samenwerking met de branchevereniging Uneto-VNI, TNO en Syntens.

Noot voor redacties:

Informatie voor de Pers -