Gemeente Veldhoven


Eerste geldkoffer uitgereikt


Op woensdag 31 oktober jl. reikte wethouder Frans Hofmeester de eerste `geldkoffer' uit aan groep 8 van de DR. R. Casimirschool. De geldkoffer bestaat uit lesmaterialen. Met behulp van dit materiaal krijgen kinderen in de bovenbouw van basisscholen les in allerlei geldzaken.

Geldkoffer3 De gemeente stelt de `Geldkoffer' beschikbaar aan alle basisscholen in Veldhoven in het kader van armoedebeleid. De gemeente wil met het armoedebeleid niet alleen armoede bestrijden. Ook in de toekomst wil ze armoede voorkomen. Het lesmateriaal in de Geldkoffer is speciaal voor kinderen ontwikkeld door het Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting. Kinderen kunnen hiermee al in een vroeg stadium kennis maken met de (on)mogelijkheden en de risico's van geld hebben of juist niet hebben.

Geldkoffer2 De uitreiking van het pakket aan de Dr. R. Casimirschool werd een feestelijke bijeenkomst. Niet alleen de wethouder, maar ook de kinderen van groep 8, waren in woord en daad betrokken. Een ogenschijnlijk gulle wethouder bleek uiteindelijk slechts snoepgeld beschikbaar te hebben; daarmee waren weliswaar de kinderen geholpen, maar mensen die écht met armoede te maken hebben, komen daar niet mee vooruit.