Landelijke collecteweek Alzheimer Nederland van start


Bekende Nederlanders geven aftrap op Schiphol voor landelijke collecteweek Alzheimer Nederland

Bunnik, maandag 5 november 2007 - Vandaag is op Amsterdam Airport Schiphol het startsein gegeven voor de landelijke collecteweek van Alzheimer Nederland. Hugo Metsers, Gerda Havertong, Regina Romeijn en Jan Slagter gaven vandaag op de luchthaven de aftrap voor de collecte door zelf te collecteren voor het goede doel. De collecteweek van Alzheimer Nederland vindt plaats van 5 t/m 10 november 2007. De gehele week zal er op Schiphol en in de rest van Nederland worden gecollecteerd voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving.

Momenteel lijden 270.000 Nederlanders aan dementie. Jaarlijks komen er 30.000 nieuwe dementiepatiënten bij. Dementie heeft ingrijpende gevolgen voor patiënten en hun naasten. Gemiddeld genomen zijn er drie mensen betrokken bij de verzorging van één persoon met dementie. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben momenteel in hun nabije omgeving met dementie te maken. Volgens berekeningen van de Gezondheidsraad zal het aantal mensen met dementie de komende decennia toenemen tot 500.000 in 2050. "Dit is een maatschappelijk probleem waar we niet ons hoofd voor in het zand kunnen steken.", zegt Gea Broekema, algemeen directeur van Alzheimer Nederland.

De collecteweek staat dit jaar in het thema van: mijn mooiste herinnering. Eerder dit jaar droegen o.a. Rik Felderhof, Bart Chabot, Cor Bakker en Margriet Eshuis een steentje bij om dit belangrijke onderwerp onder de aandacht te brengen. Op de website www.mijnmooisteherinnering.nl beschrijven zij hun mooiste herinnering om aandacht te vragen voor de problematiek van dementie. Ook zet Linda de Mol zich in voor de collecteweek van Alzheimer Nederland door het inspreken van de radiospot.

OVER ALZHEIMER NEDERLAND
Alzheimer Nederland is een gezondheidsfonds met CBF Keur, dat zich al ruim 20 jaar inzet voor mensen met dementie en hun naaste omgeving. Dit doet Alzheimer Nederland door het subsidiëren van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. Links: http://www.mijnmooisteherinnering.nl