Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso acquireert Lopac en vergroot haar
aandeel op de markt van salarissoftware in Nederland

Sliedrecht, 5 november 2007

Unit 4 Agresso kondigt de intentie aan om het bedrijf Lopac B.V. over te nemen.

Lopac B.V. is net als Unit 4 Agresso actief op de markt voor de verkoop van salarissoftware. Met specialistische salarispakketten voor de accountant en het MKB heeft het bedrijf een sterke marktpositie in Nederland.

In Lopac B.V. zijn dit jaar de activiteiten van OCC Software B.V. en die van Microloon B.V. samengebracht. De Microloon-activiteiten worden echter niet door Unit 4 Agresso overgenomen, maar separaat voortgezet. Op het moment van de overname zijn voor Lopac 23 werknemers werkzaam vanuit het kantoor in Rotterdam.

Lopac verwacht over 2007 een omzet te halen van ruim 2 miljoen en is gezond winstgevend.

CFO Edwin van Leeuwen: "In Nederland zijn we in de laatste jaren sterk gegroeid met specifieke software voor salarisverwerking. Met ons product Unit 4 Salaris worden op dit moment maandelijks zo'n 1,3 miljoen salarisstroken verwerkt. Met de overname van Lopac komen daar nog eens zo'n 700.000 salarisstroken bij. Uiteindelijk betekent deze samensmelting voor ons de marktleiderspositie in Nederland."

Meer informatie:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 444444
F: +31 (0)184 444463
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.


---- --