Lancering Orange Global High Dividend Fund

05/11/2007 08:13



Kempen & Co



Global opportunities met onze succesvolle dividend strategie

Kempen Capital Management is ervan overtuigd dat bedrijven met een hoog dividendrendement op middellange termijn een aantrekkelijk totaalrendement genereren. Ons Orange European High Dividend Fund biedt beleggers al de mogelijkheid om te profiteren van een dividend strategie in een Europese context. Wereldwijd zien wij voor onze dividend strategie ook een groot aanbod van beleggings-mogelijkheden om op in te spelen. Niet alleen in Europa en Noord-Amerika zijn veel bedrijven te vinden met een hoog en groeiend dividend. In Developed Asia (excl. Japan) en opkomende landen als Mexico, Korea, Taiwan en Zuid-Afrika zijn deze (in tegenstelling tot de heersende opvatting) in ruime mate aanwezig.

Orange Global High Dividend Fund zal worden beheerd door de pioniers van de dividend strategie in Nederland: Jorik van den Bos, Joris Franssen en Joost de Graaf. Dit team heeft een jarenlange ervaring in het beheren van wereldwijde dividendfondsen. Door hun keuze voor de juiste bedrijven hebben zij (in zowel stijgende als dalende markten) een uitstekend trackrecord opgebouwd. Sinds 1 maart 2006 heeft het team dit trackrecord met succes voortgezet bij Kempen Capital Management. Dimitri Willems is per 1 november 2007 het team komen versterken. Als Senior Portfolio Manager bij ING Investment Management heeft hij uitgebreid kennis opgebouwd in twee typische "hoog dividend" sectoren; energie en nutsbedrijven.

De inschrijfperiode voor Orange Global High Dividend Fund loopt van 5 tot 14 november. De aandelen hebben een uitgiftekoers van EUR 25,00. Het fonds heeft een notering aangevraagd op Euronext Amsterdam en zal dagelijks verhandelbaar zijn; 15 november zal de eerste handelsdag zijn. Orange Global High Dividend Fund heeft het voornemen om minimaal 2 keer per jaar dividend uit te keren om zo te voorzien in de behoefte naar directe inkomsten. De beheerders verwachten dat het fonds ongeveer 4% per jaar aan dividend zal uitkeren. Jorik van den Bos: "Uit ervaring weten we dat een wereldwijde dividend strategie stabiele en groeiende dividenden genereert, in stijgende, maar ook in dalende markten. Het draait allemaal om het gedisciplineerd volgen van ons beleggingsproces en onze kennis om bedrijven te selecteren die hun dividend kunnen verhogen."

Nadere informatie zoals de prospectus en de financiële bijsluiter zijn te vinden op de website van Kempen & Co: www.kempen.nl.

Amsterdam, 5 november 2007

Kempen Capital Management N.V.

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. ('Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financieel toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.





http://www.kempen.nl