Gemeente Heemskerk


donderdag, 01 november 2007

Informatiebijeenkomst toekomstvisie recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer

Op maandagavond 5 november vindt er in het gemeentehuis van Uitgeest een informatiebijeenkomst plaats over de ontwikkelingsvisie van het recreatiegebied Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Het recreatieschap wil op deze manier de inwoners van de betrokken gemeenten en andere belanghebbenden betrekken bij de inrichting van het gebied.

In de ontwikkelingsvisie staan behoud van het laagdrempelige karakter en het behoud van natuur en landschap voorop. Tegelijkertijd biedt de visie ruimte voor nieuwe ontwikkelingen en investeringen in de kwaliteit. Dit alles met als doel de recreant beter bekend te maken met het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en daardoor het gebruik te verbeteren.

Het Algemeen Bestuur van het Recreatieschap heeft de ontwikkelingsvisie medio dit jaar in concept vastgesteld. De gemeenteraden van de gemeenten Alkmaar, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Heiloo, Uitgeest en de provinciale Staten van Noord-Holland zijn in september geïnformeerd. De definitieve versie wordt naar verwachting in 2008 vastgesteld.

Het Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer nodigt u van harte uit de bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis Uitgeest, Middelweg 28 in Uitgeest. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Recreatie Noord-Holland via (023) 520 28 20 of via e-mail bestuurssecretariaat@remove-this.recreatienoordholland.nl. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer.

---