Ingezonden persbericht


(pic)
(pic)
MAANDAG 5 NOVEMBER 2007
UNDERWORLD & SIMIAN MOBILE DISCO (LIVE)

In afwachting van de heropening van het Rotterdamse poppodium Nighttown onder de nieuwe naam 'MyTown' in 2008, presenteert Stichting Live At Nighttown concerten op locatie. Met trots presenteert Live At Nighttown Underworld op 5 november 2007 in de Maassilo te Rotterdam. Als support act brengen zij Simian Mobile Disco (live) mee.

Het grote internationale succes van Underworld was een feit toen de band in 1995 de soundtrack van de film Trainspotting uitbracht. 'Born Slippy' werd één van de grootste hits allertijden. Naar aanleiding van dit succes tourde de band in die tijd onafgebroken. Underworld is een populaire festivalact maar ook in concertzalen doen ze het erg goed. In 2005 waren ze voor het laatst in Nederland te zien met twee uitverkochte optredens in 013. In november keren ze terug in Nederland voor shows in de Amsterdamse HMH (uitverkocht!) en in de Maassilo te Rotterdam.

Op 15 oktober 2007 komt het nieuwe Underworld album 'Oblivion with Bells' uit, maar liefst vijf jaar na de verschijning van hun vorige album 'A Hundred Days Off'. Het was echter geen kwestie van thuis rondhangen in Essex, want de laatste vijf jaar hebben Rick Smith en Karl Hyde niet stil gezeten. Zo hielden ze zich bezig met een anthology album, twee grote film-scores, journalistiek werk, een serie digital-only releases, internet radioprogramma's, live web-tv uitzendingen en ontelbare eigen optredens over de hele wereld.

Met behulp van hun altijd ter wille zijnde laptops, homestudio's en met de legendarische Abbey Road faciliteiten, hebben Rick en Karl deze periode zorgvuldig gewerkt aan het nieuwe album "Oblivion with Bells", dat uiteindelijk afgemaakt werd in het voorjaar van 2007.

Zoals we van Underworld gewend zijn maken ze gebruik van hedendaagse geluiden, stijlen en productionele technieken, maar zijn ze ook niet bang om hun gevoel voor de traditionele song door te laten schemeren in deze digitale wereld. 'Oblivion with Bells' leunt zwaar op het vaste arsenaal van Rick en Karl's muzikale invloeden (Nick Drake, Def Mix, Ricardo Villalobos, Can, James Holden) maar ook op ervaringen van wereldwijd optreden die je meenemen op een unieke Underworld reis. Epische techno nestelt zich naast fragiele akoestiek, proza naast scherpe grootstedelijke observaties. Bijzondere geluidstexturen vermengd met mobiele telefoonopnamen, nog nooit was het palet van Underworld zo kleurrijk.

Underworld & support: Simian Mobile Disco (live)
Maandag 5 november 2007, Maassilo, Rotterdam. Aanvang: 20.00u Tickets a E 32,50 (ex. servicekosten). De voorverkoop start zaterdag 11 augustus. Tickets zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van Ticket Service Nederland: De grotere postkantoren, VVV's, GWK station filialen en Free Record Shops, www.ticketservice.nl en de Ticketlijn: 0900 3001250 (45 cpm).

www.nighttown.nl | www.underworldlive.com


---- --