Ingezonden persbericht


Hertel breidt gebruik IFS Applications uit

Eindhoven, 5 november 2007

Hertel, internationaal leverancier van industriële services, heeft een contract getekend met IFS, wereldwijd leverancier van componentgebaseerde bedrijfssoftware, voor de uitbreiding van IFS Applications in de vestigingen van Hertel in Groot-Brittannië, Duitsland en de Benelux. Hertel had eerder al gekozen voor IFS Applications ter ondersteuning van zijn groei en IT-consolidatiestrategie.

De implementatie is gepland voor 2008. Hertel heeft de volledige IFS Applications-infrastructuur aangeschaft, inclusief Oracle databasesoftware. IFS werd geselecteerd als de beste software-infrastructuur om Hertels groei en IT-consolidatie te ondersteunen. Ook het feit dat IFS wereldwijd in staat is tot het leveren van lokale support, tot en met het Midden-Oosten en Rusland, speelde een rol in de selectie.

Naast de wereldwijde supportfunctie selecteerde Hertel IFS omdat beide bedrijven goed bij elkaar passen als partner. Bovendien werd IFS Applications beoordeeld als dynamisch en toekomstgericht. Ton Louwers, CFO van Hertel Group zegt: 'IFS is geen traditionele ERP-leverancier. De technologie is toekomstgericht en open, waardoor we er vertrouwen in hebben dat het systeem met ons kan meegroeien. De open architectuur maakt toekomstige interactie en integratie met andere applicaties mogelijk. Ook de wereldwijde ondersteuning is belangrijk voor Hertel. Onderdeel van onze groeistrategie is uitbreiding in niet-Europese landen en wij willen lokale support in ieder land. IFS is de juiste partner om onze groei te ondersteunen.'

'Hertel heeft een goede naam in de industriële dienstverlening- en onderhoudsindustrie vanwege de professionele en kwalitatief hoogwaardige uitvoering van complexe projecten. We zijn er trots op bij te dragen aan hun uitbreiding en succes en hun groei te ondersteunen met onze technologie,' zegt Nico van Heuven, Managing Director van IFS Benelux.

--------

Over Hertel
Hertel, opgericht in 1895, is een internationale industriële dienstverlener. Anno 2007 bouwt, onderhoudt, modificeert en ontmantelt Hertel installaties en fabrieken in de (petro)chemische- , energie- , proces- en afvalindustrie. Daarnaast levert Hertel gespecialiseerde producten en diensten aan de nucleaire, maritieme, offshore en defensie-industrie. Door deze unieke combinatie van diensten is Hertel in staat haar opdrachtgevers gedurende de gehele 'life cycle' van hun installaties optimaal te bedienen. Wereldwijd werken er meer dan 6500 professionals, die samen verantwoordelijk zijn voor een jaaromzet van ¬ 525 miljoen (2006). Meer informatie: www.hertel.com

Over IFS
IFS ontwikkelt en levert componentgebaseerde applicaties voor middelgrote en grote ondernemingen en organisaties die snel op marktveranderingen willen inspelen. IFS bestaat sinds 1983 en heeft inmiddels wereldwijd zo'n 2.600 medewerkers. Van IFS Applications verscheen onlangs de zevende generatie. Dankzij de open, componentgebaseerde structuur is de oplossing zeer gebruiksvriendelijk en snel te implementeren en te onderhouden. De software is in 54 landen beschikbaar en in 22 talen. IFS heeft wereldwijd ruim 600.000 gebruikers in de sectoren aerospace & defense, automotive, high-tech, industriële productie, procesindustrie, retail, constructie, contracting, service & facilities management en utilities & telecom. IFS Applications biedt ERP-functionaliteit op het gebied van onder meer productie, supply chain management (SCM), customer relation management (CRM), Product Lifecycle Management (PLM), asset management, performance management (CPM) en Maintenance, Repair and Operations (MRO). In de Benelux werkt IFS voor klanten als Helpman, BV Koninklijke Kempen & Begeer (Gero), Amefa, Hertel, Bart's Retail, Marskramer en Intertoys. Het bedrijf staat genoteerd op de beurs van Stockholm (XSSE: IFS). Meer informatie: www.ifsnl.com.

Meer persinformatie:
Hertel
Suzanne Brussaard-Renzen
Manager Corporate Communications
Telefoon: +31 102958203 / + 31 646078258
Email: suzanne.brussaard(at)hertel.com
IFS
Renske van der Weijden
Telefoon: +31 (0)40 292 3292
Email: renske.van.der.weijden(at)ifsnl.com

Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon: +31 (0)26 4431523 / +31 (0)6 11041 635
Email: francine.loos(at)wisse-worldcom.nl