Politie Hollands Midden Politie vordert vier rijbewijzen in en twee auto's inbeslag bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd en twee auto's inbeslaggenomen. De bestuurders werden bij controles betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse bliezen ze allemaal boven de limiet van 220 ug/l en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen en twee hun auto hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden werd zaterdag 3 november rond 23.25 uur op het Kort Rapenburg een 17 jarige vrouw uit Leiden gecontroleerd. Zij reed op een bromfiets en bleek onder invloed. Als beginnend bestuurder kwam zij bij haar ademanalyse tot 440 ug/l. Zondag 4 november rond 05.45 uur controleerden agenten op de Stationsweg een 23 jarige automobilist uit Leiden. Hij reed zonder rijbewijs en had drank op. Zijn ademanalyse kwam tot 145 ug/l. Het was de 4e keer dat de man op dit feit betrapt werd. Na overleg met justitie werd dan ook besloten zijn auto inbeslag te nemen. Maandag 5 november werd rond 01.00 uur op de Breestraat een 20 jarige automobiliste uit Oegstgeest als beginnend bestuurder betrapt op het rijden onder invloed. Haar ademanalyse kwam tot 490 ug/l.

In Kouderkerk aan den Rijn werd vrijdag 2 november rond 20.25 uur op de Prins Bernhardstraat een 49 jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed. De man bleek bij zijn ademanalyse te komen tot 1.019 ug/l.

In Alphen aan den Rijn controleerde de politie op zaterdag 3 november rond 04.15 uur op de Kalkovenweg een 21 jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De uitslag voor hem als beginnend bestuurdervan zijn ademanalyse was 435 ug/l. Een 40 jarige automobiliste uit Zwaanshoek raakte echter haar auto kwijt. Deze werd door de politie inbeslaggenomen nadat de vrouw voor de 3e keer werd betrapt op het rijden onder invloed. Zij werd zondag 4 november rond 05.50 uur op de President Kennedylaan gecontroleerd. Zij reed zonder rijbewijs en weigerde verder alle medewerking aan het onderzoek naar het alcoholgebruik. De politie maakt daarvoor tegen haar proces-verbaal op.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog twaalf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Voorhout, Leiden (2x), Roelofarendsveen, Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn, Hazerswoude-Rijndijk, Zevenhuizen, Bodegraven, Moordrecht, Waddinxveen en Nieuwerkerk aan den IJssel. In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Warmond Insluiping in woning Een bewoonster dacht maandag 5 november rond 13.00 uur haar echtgenoot beneden in de woning aan de Julianastraat te horen. Toen ze hoorde dat haar mobiele telefoon werd geopend vermoedde ze dat er een inbreker in huis was. De bewoonster liep naar beneden om poolshoogte te nemen. Beneden trof ze niemand meer aan, vermoedelijk door de krakende trap. De vrouw mist haar mobiele telefoon en portemonnee. De insluiper was via een onafgesloten achterdeur binnengekomen.

Rectificatiebericht Oegstgeest Kop-staart aanrijding Bij een kop-staart aanrijding op de Rijksweg A44 in de richting van Den Haag op donderdag 1 november omstreeks 18.00 uur raakten vier auto's betrokken. Eerder berichtte de politie dat een vrachtwagen ter hoogte van de afrit Oegstgeest een lekke band kreeg. Hierdoor zouden de automobilisten die achter de vrachtwagen reden hebben geremd waarna er een kop-staart aanrijding ontstond. Er ontstond echter een kop-staart aanrijding toen een 33 jarige automobilist uit Vleuten niet tijdig tot stilstand kon komen toen het verkeer voor hem afremde. De bestuurder botste tegen de auto van een 23 jarige Lissese waarna zij tegen de auto voor haar reed. De Lissese schoot vervolgens door tegen de zijkant van de passerende vrachtwagen. Door de klap kwam de Lissese weer met haar auto op de afrit terecht waar een 55 jarige automobiliste uit De Kwakel haar niet kon ontwijken. Een 51 jarige vrouw uit Lisse raakte bekneld en moest uit het voertuig worden gehaald. De vrouw, haar 23 jarige dochter en de bestuurder uit Vleuten werden met divers letsel overgebracht naar het LUMC.

Katwijk/Noordwijk Grote alcoholcontrole De politie en het Regionaal Verkeershandhavingsteam hebben in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 november een grote alcoholcontrole gehouden op de Provincialeweg N206. Voor de controle werd de N206 ter hoogte van de Nieuwe Roversbrug richting Leiden geheel afgesloten. Ook op de afritten Hoorneslaan en Rijnsburg werd gecontroleerd. In totaal werden er 1420 blaasproeven afgenomen. 37 personen werden aangehouden en moesten op het bureau een ademanalyse doen. Drie bestuurders werden na de analyse heengezonden. Tegen de andere 34 bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Van twee van hen werd het rijbewijs ingevorderd. Tien van deze automobilisten waren beginnend bestuurders. Twee buitenlandse bestuurders hebben direct een transactie moeten betalen. Een van hen reed zonder rijbewijs.

Leiden Insluiping en inbraak in woning Een bewoner van een woning aan de Purperforel heeft maandag 5 november rond 13.40 uur een insluiper overlopen. De bewoner had de achterdeur opengezet om werkzaamheden in de tuin te doen. De bewoner ging even zijn woning in, maar liet de achterdeur openstaan. Toen hij terugkwam zag hij een persoon in zijn woonkamer staan. Deze ging er direct vandoor toen hij de bewoner zag. De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan. In de nacht van zondag 4 op maandag 5 november is ingebroken in een woning aan de Bonairestraat. Men heeft een raam opengebroken om binnen te komen. Vervolgens werd er een computer gestolen.

Leiden Politie treft gestolen fiets aan De politie heeft maandag 5 november rond 13.25 uur op de Stationsweg een in 2004 in Alphen aan den Rijn gestolen fiets teruggevonden. De fiets was in het bezit van een 28 jarige man uit Leiden. Hij had de fiets op straat gekocht. De politie nam de fiets inbeslag en hield de man aan voor heling. Hij deed afstand van de fiets en werd na zijn verhoor door de politie weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Automobiliste had fietsster niet gezien De aanrijding tussen een 40 jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn en een 57 jarige fietsster uit die plaats is vermoedelijk gebeurd doordat de automobiliste de fietsster te laat zag omdat haar fietsverlichting niet werkte. Een geel reflecterend verkeershesje dat zij droeg kon daar geen verandering in brengen. De aanrijding gebeurde donderdag 31 oktober rond 06.55 uur op de kruising Prinses Irenelaan met de Prinses Margrietlaan. De fietsster werd met rug- en nekklachten voor onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis maar kon die dag het ziekenhuis nog verlaten. Eerder werd gezegd dat de automobiliste geen voorrang verleende. De politie benadrukt het belang van goede fietsverlichting in deze donkere dagen. Deze aanrijding is er een voorbeeld van.

Boskoop Aanhoudingen na autoinbraak De politie heeft zaterdagavond 3 november twee Boskopers van 19 en 20 en een 17 jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp aangehouden op verdenking van inbraak in een auto. Een getuige zag vier personen inbreken in de auto op het Valeriaan en belde direct de politie. De vier liepen na de inbraak de wijk in. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de daders en trof vier personen op de Windakker die voldeden aan de signalementen. De vier zetten het echter op een rennen toen ze de agenten zagen. Na een korte zoekslag werden drie van hen snel aangehouden. Uit de auto is een mobiele telefoon weggenomen. Een ruit van een portier was ingeslagen om binnen te komen. Het onderzoek duurt nog voort.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Transactie van 350 euro voor belediging Een 41 jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel heeft een transactie gekregen van 350 euro wegens belediging van een politieambtenaar. De man verliet boos het politiebureau aan het Raadhuisplein waar hij kort daarvoor werd gehoord over een diefstal. Bij de uitgang draaide de man zich om, beledigde de agent en liep de deur uit. Buiten sloeg hij hard op de ramen. De agent is de man achterna gerend en heeft hem verderop aangehouden. Hij kreeg een transactie aangeboden van 350 euro. Wordt de transactie niet betaald, dan moet hij zich verantwoorden voor de rechter.

Bergambacht Aanhoudingen na controle De politie heeft maandag 5 november rond 03.30 uur drie Gouwenaren van 16, 17 en 28 jaar aangehouden na een controle. Agenten zagen een auto met hoge snelheid rijden over de Dijklaan in de richting van de rotonde van de Provincialeweg. Bij de rotonde reed de auto weer terug in de richting van Schoonhoven. Bij Ammerstol werd de bestuurder staande gehouden voor een controle. In de auto werden inbrekersgereedschap, handschoenen en enkele houders voor navigatiesystemen aangetroffen. De inzittenden werden hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. De goederen zijn inbeslaggenomen. De politie zet het onderzoek voort.

Schoonhoven Lastig vallen en mishandeling De politie doet onderzoek naar het lastig vallen en mishandelen van een 11 jarige jongen uit Schoonhoven. De jongen werd op donderdag 1 november rond 13.00 uur op de Beneluxlaan door drie jongens van rond de 15 jaar belaagd en kreeg van één van de jongens een stomp in zijn rug en in zijn gezicht. Ook kreeg hij een brandende sigaret naar zijn hoofd gegooid. Hij kon op zijn fiets wegkomen. De politie startte een onderzoek maar heeft nog geen zicht op de daders. Mensen die informatie hebben over dit incident worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844. Met name is de politie geïnteresseerd in een groep van zo'n acht jongens die aankwamen en in gesprek raakten met de drie.

------------------------- Disclaimer ---------------------------- De informatie verzonden met dit emailbericht (en bijlagen) is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n) en zij die van de geadresseerde(n) toestemming kregen dit bericht te lezen. Gebruik door anderen dan geadresseerd is verboden. De informatie in dit emailbericht (en bijlagen) kan vertrouwelijk van aard zijn en binnen het bereik van een geheimhoudingsplicht en of een verschoningsrecht vallen.
---