Ingezonden persbericht


Petrus Canisius College

Alkmaar - Bergen - Heiloo

Machteld Wiegmans, voorlichter
Vondelstraat 41 1813 BA Alkmaar
t 06 51 56 68 90
e m.wiegmans@pcc.nu
Kenmerk: 5 november 2007

PERSBERICHT

Feestelijke opening grootscheeps verbouwde PCC-Vondelstraat De ingrijpende verbouwingen van de bovenbouwvestiging van het Petrus Canisius College aan de Vondelstraat zijn in de afrondende fase beland. Aan de buitenkant is niet veel veranderd, maar van binnen is het schoolgebouw nagenoeg volledig verbouwd. Op 14 november a.s. worden de nieuwe werkpleinen voor de techniekopleidingen, het werkplein voor de afdeling handel en administratie én het nieuwe schoolrestaurant op feestelijke wijze in gebruik genomen.

De verbouwingen aan de Vondelstraat waren noodzakelijk omdat het PCC zijn leerlingen een veilige en comfortabele leeromgeving wil bieden, die volledig voldoet aan de eisen die het moderne onderwijs stelt. Maar een bijna net zo belangrijke reden is dat er op het PCC van wordt uit gegaan dat leerlingen nog meer worden uitgedaagd om hun ambities en dromen te realiseren, wanneer ze leren en werken in de goed geouttilleerde, royale open werkpleinen van een ondernemende school. De leerlingen van de afdelingen voertuigtechniek, instalektro, metaalbewerking en bouw ontplooien hun talenten voortaan in een nieuwe, open techniekhal, waar de realiteit zo goed mogelijk wordt nagebootst. Leerlingen van de afdeling handel & administratie hebben een volledig verbouwde en modern ingerichte kantoorruimte tot hun beschikking gekregen. Tenslotte onderging ook het restaurant van de afdeling consumptief een grootscheepse verbouwing en uitbreiding; de uitnodigende ruimte met zicht op de levendige hal vormt nu het hart van de school. In september 2006 werd al de nieuwe SDV-vleugel in gebruik genomen, een fraai werkplein die de nog vrij nieuwe opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid (SDV) een eigen ingang en herkenbaar gezicht geeft. Op woensdag 14 november verricht burgemeester Bruinooge de feestelijke opening van techniekhal, kantoorplein en schoolrestaurant.

einde persbericht

U bent hartelijk welkom bij de feestelijke opening op woensdag 14 november 2007

Het programma is als volgt:
15.30 uur : inloop
16.00 uur : welkom door Marleen Rolie, vestigingsdirecteur 16.15 uur : toespraak door dhr. P. Bruinooge, burgemeester van Alkmaar 16.30 uur : openingsactiviteiten
17.15 uur : afsluiting en uitnodiging voor hapje en drankje door Anke Harteveld, voorzitter van College van Bestuur
18.00 uur : einde programma