Chelsea FC traint in gloednieuw trainingscentrum op Desso-kunstgras

05/11/2007 15:27



PR Newswire



WAALWIJK, Nederland, November 5 /PRNewswire/ -- Op dit moment wordt in het trainingscentrum van Chelsea FC een Desso-kunstgrasmat geïnstalleerd. De opdracht maakt deel uit van de bouw van het Cobham trainingscentrum van Chelsea FC.

Voor de toekomst van de club investeert Chelsea FC in de jeugd, die ze in eigen gelederen wil opleiden tot toekomstige profspelers.

Daarbij is het cruciaal om de voetbaltechniek zo jong mogelijk aan te leren. Dat kan alleen op velden die in perfecte conditie verkeren. Kunstgras biedt deze constante kwaliteit.

Chelsea FC vroeg kunstgrasexpert Desso Sports Systems om het nieuwste voetbalkunstgras te installeren.

Ook andere internationale topclubs zoals Real Madrid,
Tottenham Hotspur, 1.FC Nürnberg, VfL Wolfsburg, Feyenoord en NAC trainen al op Desso-kunstgras.

Desso Sports Systems is al een bekende speler in de Engelse Premier League.

Zo beschikken 13 van de 20 teams over een Desso-grassysteem in hun stadion en/ of trainingscentrum.

Ook in Nederland spelen en trainen 9 eredivisieclubs op
Desso-velden.

Desso Sports Systems installeert het project in samenwerking met haar lokale partner White Horse Contractors.

Over Desso Sports Systems

Desso Sports Systems is marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m2 kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het gepatenteerde versterkt natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Onder meer Arsenal, Liverpool FC, Feyenoord, AZ Alkmaar, Lokomotiv Moskou en Rosenborg spelen op zo'n veld in hun stadion.

Desso Sports Systems heeft haar hoofdkantoor in Waalwijk en kantoren in heel Europa. De onderneming maakt deel uit van Desso. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen Euro. Desso werd recent overgenomen door NPM Capital.

http://www.dessosports.com
Voor meer info: Desso Sports Systems: Helga Webers, Verantwoordelijke communicatien, hwebers@desso.com tel +31(0)412-66-00-00, mobiel +32-474-994-250