Gemeente Delft

Delftse deelname aan internationaal kennisnetwerk

Het college van B&W heeft op 30 oktober besloten dat wethouder Ronald Vuijk van Economische Zaken en Delft Kennisstad deel gaat nemen aan de Transatlantic Research & Business Accelerator (TRBA). Deze internationale organisatie heeft tot doel om de internationalisering van kennisgerelateerde ondernemerschap te faciliteren en te versterken. De gemeente Delft wil haar kenniseconomie versterken door actief aandacht te besteden aan internationalisering.

De TRBA ondersteunt high-tech bedrijven bij hun internationale expansie door een eenvoudig en snel instrumentarium aan te bieden dat hen helpt bij internationale groei en het ontwikkelen van internationale samenwerking op R&D-gebied.

De regio's Washington, Massachusetts, Silicon Valley, Atlantic Canada, Helsinki en Delft hebben in juli jl. aangegeven het initiatief voor de oprichting van een TBRA te ondersteunen. In november 2007 wordt een vervolgbijeenkomst georganiseerd. Daar bepalen de deelnemende regio's onder meer de werkterreinen waarop de TRBA zich gaat richten.

Met de internationalisering worden lopende programma's versterkt inzake Technostarters, 20x20 en het Kennisvalorisatie programma van de TU Delft.

Het gaat om innovatieve bedrijven, kennisoverdracht en internationale samenwerking. Deze internationale samenwerking geeft een extra impuls aan het creëren van kwalitatief hoogwaardige werkgelegenheid en de lokale en regionale kenniseconomie.

De vestiging van een internationaal project als het TRBA in Delft draagt bij aan het versterken van de internationale ambities van Delft Kennisstad en de ontwikkeling van Technopolis Delft.