OHRA zorgpremie restitutiepolis 2008: 1.129,92 euro

05/11/2007 14:05



Creative Venue BV



Arnhem, 5 november 2007

De individuele jaarpremie voor de OHRA basisverzekering bedraagt in 2008 1.129,92 euro (2007: euro 1139,00). Ook dit jaar is de polis een restitutiepolis waarbij volledige vrijheid in het kiezen van de zorgverlener is verzekerd. De kortingen in 2008 op de basispremie bij verschillende vrijwillige eigen risico's lopen op tot 200 euro per jaar. De premies voor de aanvullende verzekeringen stijgen met gemiddeld 13%.

OHRA heeft ervoor gekozen om alleen een restitutiepolis aan te bieden aan haar verzekerden. In tegenstelling tot verzekeraars die een zogenaamde naturapolis bieden, geeft OHRA haar verzekerden hiermee alle vrijheid in het kiezen van een zorgverlener. Zo bepaalt de klant zelf wat de beste keus is, en wordt hij niet gestuurd door zijn verzekeraar.

Ook in 2008 blijft OHRA samenwerken met werkgevers en met partijen als ANWB en HCC. Hierdoor kan iedere consument korting krijgen door zich via een OHRA business partner of een collectieve overeenkomst te verzekeren. De betrokken collectiviteitkortingen op de basispremie verschillen per partner en lopen voor consumenten op tot 10% per jaar.

Naast de basisverzekering komt OHRA volgend jaar met zes op levensfase georiënteerde aanvullende zorgverzekeringen voor studenten, singles, duo's, jonge ouders, gezinnen en vijftig plussers - ouderen waarvan de kinderen al de deur uit zijn. De verzekeringspakketten kennen korting op een EHBO-cursus voor jonge kinderen en wisselende vergoedingen voor onder meer Viagra en licht-cosmetische ingrepen voor ouderen, lactatiekundige zorg voor jonge gezinnen, condooms voor studenten en korting op vitaminepillen voor singles. Verzekerden kunnen tussentijds van aanvullende zorgverzekering veranderen al naar gelang zich wijzigingen voordoen in hun levenssituatie. Deze unieke formule voorkomt dat consumenten zich nodeloos verzekeren voor zorg waar zij geen gebruik van zullen maken. OHRA voegt bovendien aan haar aanvullende zorgverzekeringen exclusieve services toe waarmee consumenten actief en preventief aan de eigen gezondheid kunnen werken.

Bijlagen:

- Premieoverzicht OHRA zorgverzekering en aanvullende zorgverzekeringen (pdf)
- Lijst met vergoedingenoverzicht per aanvullende zorgverzekering