Politie Kennemerland

Nieuwsberichten weekend 2-4 november

Regio, 05-11-2007

Vrouw slachtoffer huiselijk geweld

HAARLEM, 4 november - Een 22-jarige man uit Amsterdam is om 11.15 uur door de politie aangehouden in de Thomas Morestraat vanwege mishandeling van zijn ex-vriendin. De man was naar haar toegekomen om hun kind op te halen. In de tussentijd had de vrouw haar kind ondergebracht bij haar moeder. De man heeft inmiddels afstand gedaan van de huissleutels van zijn ex-vriendin. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal bouwterreinen verijdeld

BEVERWIJK, 4 november - Op een bouwterrein aan de Van Riemsdijklaan heeft de politie om 03.00 uur twee verdachten aangehouden vanwege diefstal. Een 16-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude en een 27-jarige man uit Heerhugowaard bekenden beiden containers te hebben opengebroken. Doel was het stelen van gereedschap en ijzer/koper. Dezelfde nacht waren zij ook actief geweest op een bouwterrein aan de Van der Hoopstraat. Op beide locaties werden vergrendelpennen en sloten geforceerd. De buit bestond uit twee koevoeten en een zaklamp.

Auto over de kop

HAARLEM, 4 november - Op de kruising van de Kruistochtstraat en de Slachthuisstraat is om 04.30 uur een auto over de kop gevlogen. De 19-jarige bestuurder uit Haarlem verloor de controle over de auto, reed tegen een stoeprand en sloeg over de kop. Daarbij reed hij een lantaarnpaal en een verkeersbord omver. Hij hield hoofdpijn aan het incident over, zijn drie inzittenden hadden nergens last van. De man had teveel gedronken en was niet in bezit van een rijbewijs. De zaak is in onderzoek.

Fietsendief aangehouden

HAARLEM, 2 november - Op de Botermarkt heeft de politie om 13.00 uur een 44-jarige man uit Haarlem aangehouden, die rond reed op een fiets waarvan het veiligheidsslot was verbroken. Waarschijnlijk is de fiets 29 oktober jl. op de Botermarkt gestolen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden vanwege bedreiging en huiselijk geweld

HAARLEM, 3 november - In de Henriette Bosmansstraat heeft de politie om 16.30 uur een 54-jarige man uit Haarlem aangehouden, omdat hij een man met een mes bedreigde. Het slachtoffer, een 26-jarige man uit Haarlem, heeft hiervan aangifte gedaan op het politiebureau. Hij is zelf echter direct aangehouden, vanwege mishandeling en bedreiging van zijn eigen vrouw. Hij bevestigde dat hij zijn vrouw inderdaad een een kopstoot en een vuistslag heeft gegeven. Beide verdachten zijn ingesloten in verband met nader onderzoek.

Stelend stel bekent winkeldiefstallen

HEEMSKERK, 3 november - Een 20-jarige man uit Beverwijk is om 15.45 uur, door de bedrijfsleider van een winkel aan de Van Coevenhovenstraat, vanwege diefstal aangehouden. De winkeldief had twee volle tassen met spullen bij zich, afkomstig uit diverse winkels. Het gaat daarbij om dvd's, boeken, sieraden en diverse verzorgingsproducten. Hij werd geholpen door zijn vriendin, een 20-jarige vrouw uit Beverwijk, die aanvankelijk wist te ontkomen. Zij verklaarde dat zij en haar vriend de afgelopen nog enkele diefstallen hadden gepleegd. Als bewijs daarvan overhandigde zij een derde tas met goederen. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Moeder bedreigd door eigen kinderen z

HAARLEM, 3 november - Op de Nederlandlaan heeft de politie om 10.00 uur twee broers aangehouden, respectievelijk 16 en 24 jaar oud, vanwege bedreiging van hun moeder. Beide broers zijn ingesloten in verband met nader onderzoek.

Ongeval veroorzaakt tijdens motorrijles

HEEMSTEDE, 3 november - Op de kruising van de Heemsteedse Dreef en de Cruquiusweg vond om 11.00 uur een aanrijding plaats tussen een motor en twee fietsers. De 22-jarige bestuurder van de motor reed tijdens zijn motorrijles over de Heemsteedse Dreef vanuit Haarlem en reed richting Cruquiusweg. Bij de kruising zag hij niet dat stoplicht op rood stond en kon hij twee fietsers niet meer ontwijken. Een van hen, een 72-jarige vrouw uit Heemstede, moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Zij hield aan het ongeval een gebroken sleutelbeen en twee gebroken ribben over. De andere fietser mankeerde niets. De politie onderzoekt de zaak.

Rondrijden zonder geldig rijbewijs

HOOFDDORP, 3 november - Op Zandbos heeft de politie om 03.00 uur een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoofddorp aangehouden. De man bleek rond te rijden terwijl zijn rijbewijs is ingenomen. De sleutels van de auto zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie in Smedestraat

HAARLEM, 3 november - Om 04.00 uur heeft de politie in de Smedestraat een 23-jarige man uit Haarlem aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. Hij sloeg een 21-jarige man uit Hoofddorp in het gezicht bij een ruzie. Onduidelijk is wat de aanleiding hiervan was. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden in bezit van vleesmes

VELSERBROEK, 2 november - Vlakbij het Ossenland heeft de politie om 13.30 uur een 20-jarige man uit Velserbroek aangehouden in bezit van een groot vleesmes. De man had in overspannen toestand zijn woning verlaten en dreigde dat hij een een winkel zou gaan beroven. Hij verbleef op dat moment in een jeugdpension, maar daar kon hij vanwege oplopende spanningen even niet terecht. In de loop van zaterdagmiddag is de man weer vrijgelaten.

Man mishandelt ex-vrouw

IJMUIDEN, 2 november - Een 45-jarige man uit Driehuis is door de politie verzocht zich te melden op het bureau en daar om 23.00 uur aangehouden vanwege huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben mishandeld en een ruit in haar woning te hebben vernield. Zij is haar woning ontvlucht, achtervolgd door de verdachte, en op straat geholpen door een buurman. De man is ingesloten in verband met nader onderzoek.

Rijbewijzen ingenomen (1)

REGIO, 2 november - Op de Hoofdweg in Nieuw-Vennep heeft de politie om 21.30 uur een 30-jarige man uit Nieuw-Vennep in zijn auto aangehouden vanwege rijden onder invloed. Hij had zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,73) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Een 39-jarige atomobilist uit Haarlem moest bij controle op de Spaarndamseweg in Haarlem om 20.30 uur zijn rijbewijs inleveren. Hij had een alcoholpromillage van 1,51. Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Rijbewijzen ingenomen (2)

REGIO, 3 november - Op het Pontplein in IJmuiden heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden vanwege rijden onder invloed. De man zoveel gedronken (alcoholpromillage: 1,40) dat direct zijn rijbewijs is ingenomen. Een 56-jarige man uit Heemskerk is om 20.00 uur aangehouden op de C.H. Moensstraat in Beverwijk met teveel drank op (alcoholpromillage: 1,40). Een 40-jarige bestuurder uit Den Haag moest om 21.30 uur op de Oranje Nassaustraat in Halfweg ook zijn rijbewijs inleveren. Hij had een alcoholpromillage van 1,52.