Gemeente Aalburg


Brand Genderen

Afgelopen nacht heeft er een korte brand gewoed in een opslagloods van de familie Meiresonne aan de Oegemastraat te Genderen. Omdat het dak van de loods was voorzien van asbesthoudend materiaal, heeft de politie uit voorzorg de direct omwonenden gevraagd ramen en deuren te sluiten en de woning niet te verlaten.

Uit een inmiddels uitgevoerd visueel onderzoek is gebleken dat de asbestverspreiding zich beperkt heeft tot 1 woning. De bewoners hiervan zijn in kennis gesteld.

Hedenochtend zal nogmaals bij daglicht een daarin gespecialiseerd bedrijf een breder onderzoek doen of er inderdaad verder geen asbestdeeltjes zijn verspreid.

Zolang dit onderzoek niet is afgerond zal de omgeving zichtbaar afgezet blijven.

De uitslag van dit onderzoek zal in de loop van de ochtend bekend zijn.

Aan de hand van de nu bekende informatie is er voor de omwonenden geen gevaar voor de volksgezondheid en wordt u niet verder beperkt in uw bewegingsvrijheid. U mag uw pand dus verlaten.

Mocht in de loop van de ochtend blijken dat er toch nog asbestdeeltjes over een groter gebied zijn vrijgekomen en er dus meer aan de hand is dan waar wij nu van uit gaan, dan zullen wij u nader informeren.

Voor specifieke vragen over gezondheidsaspecten met betrekking tot deze brand kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de GGD West-Brabant te Breda, telefoon 0900-3686868.