VTOC "Fokker" start werving leerlingen voor nieuw schooljaar

05/11/2007 11:07



VTOC Fokker



03-11-2007
SCHIPHOL - Vaktechnisch Opleidingscentrum "Fokker" (VTOC) op Schiphol-Oost en de Koninklijke Luchtmacht starten met de werving van nieuwe leerlingen voor het nieuwe schooljaar dat op 1 september 2008 begint. In totaal is er plaats voor 105 nieuwe leerlingen, zo meldt de opleider. VTOC "Fokker" verzorgt sinds enkele jaren ten behoeve van de Koninklijke Luchtmacht instroomopleidingen.

In september zijn 105 leerlingen begonnen aan de opleiding die 22 maanden duurt. Uiteindelijk doen de leerlingen aan het einde van de opleiding examen op een van de echte vliegtuigen of helikopters die bij VTOC "Fokker" staan. Na de opleiding bij VTOC "Fokker", komen de leerlingen in dienst bij Defensie om aan de slag te gaan bij een luchtmachtonderdeel.

Voor de start van het nieuwe schooljaar op 1 september 2008 is er behoefte aan 105 nieuwe kandidaten. Specifiek gaat het om dertig kandidaten die opgeleid willen worden in de richting van Cat.B.1.1 (F16 of transportvliegtuigen), 45 kandidaten voor Cat.B.1.3 (helikopters) en 30 kandidaten voor Cat.B.2 (electronica/avionica).

De komende maanden, beginnend op 19 november, organiseert VTOC "Fokker" een serie open dagen voor potentiële nieuwe leerlingen.





http://www.vtoc.nl

http://www.vtoc.nl