Gemeente Schouwen-Duiveland


Praathuis in Bruinisse is opgeknapt

Publicatiedatum: 05 november 2007
Datum laatst gewijzigd: 05 november 2007


- PERSBERICHT -

Datum

vrijdag 2 november 2007

A. Verseput, tel 0111 452 100/ 452 376

Buurtbewoners houden oogje in het zeil

PRAATHUISJE IN BRUINISSE WEER ALS NIEUW

Bruinisse. Het beusje(praathuisje) op de hoek van de Steinstraat en de Boomdijk in Bruinisse is weer als nieuw. Dankzij een grondige opknapbeurt ziet het praathuisje er weer uit als nieuw en is het nu weer een prettig onderkomen om bijeen te komen voor een praatje.

Wethouder A. Verseput, kernbestuurder voor Bruinisse verricht vrijdag 9 november om 11.00 uur de opening.

De gemeente heeft het gebouwtje(een voormalig bushokje) opgeknapt, nadat uit een enquête door de dorpsraad bleek dat de Bruenaren "hun beusje" graag hersteld zagen.
Dit praathuisje-Bru heeft nog een ander praatkotje aan de Havenkade- is al sinds jaren een `toevluchtsoord' voor Bruenaren die er bijeenkomen om de laatste nieuwtjes uit te wisselen en om te genieten van het uitzicht op de rede van het vissersdorp. Maar ook vandalen namen hun toevlucht tot dit praathuisje, met alle gevolgen van dien. Uit een onderzoek dat de dorpsraad onder de dorpsbewoners hield, bleek dat de Bruenaren hun "praatkotje" op de dijk niet willen missen. Op basis van die uitkomsten heeft de gemeente het praathokje opgeknapt. Het gebouwtje is eerst grondig schoongemaakt, daarna is het geschilderd en zijn de ruiten vervangen door onbreekbaar kunststof (lexaan). De kosten van deze opknapbeurt bedragen om en nabij EUR 3500,-
Om ongewenste gasten te ontmoedigen is het praathuisje, op initiatief van omwonenden, nu afgesloten en houden buurtbewoners een oogje in het zeil. Zij zorgen er bij toerbeurt voor dat het praathokje `s avonds voor het donker wordt afgesloten en `s ochtends weer opengaat. Met een dergelijke betrokkenheid van de omwonenden zijn in Zierikzee (bij 't Luitje aan de Nieuwe Haven) inmiddels goede ervaringen opgedaan en de verwachting is dat dit ook in Bruinisse een positieve uitwerking zal hebben.