Gemeente Stein


Vrijwilligers jongerencentra op trainingsweekend 05-11-2007

Afgelopen weekend zijn de vrijwilligers van jongerencentra uit de gemeente op trainingsweekend geweest in de Belgische Ardennen. 28 Jongeren tussen de 16 en 25 jaar hebben een intensief programma afgewerkt met workshops over omgaan met agressie en geweld, bedrijfshulpverlening en alcohol en drugspreventie. Voor de invulling van de laatste workshop werd een beroep gedaan op de preventiewerkers van de Mondriaan Zorggroep.
Naast deze workshops was er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

In het buitenprogramma lag de nadruk op teambuilding en je eigen grenzen opzoeken en aangeven. Klimmen in rotswanden van 60 meter hoog en weer abseilen of met je blote voeten over een vuurkolenbed van zon 700/ 800 graden lopen zijn geschikte bezigheden om dat te ondervinden.

Het weekend is mogelijk gemaakt door een subsidie die de gemeente heeft toegekend aan Partners in Welzijn om in het kader van deskundigheidsbevordering deze training te verzorgen over medewerkers van jongerencentra in Stein.
De organisatie van dit weekend was in handen van het jongerenwerk van Partners in Welzijn. Jongerenwerker Hans de Ridder kijkt terug op een zeer geslaagd weekend.