Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Menindoor Nijkerk groot spektakel

05/11/2007

Nijkerk, 5 november 2007
Voor een groot en enthousiast publiek werd op zaterdagavond 3 november in manege Luxool de spectaculaire finale verreden van de Menindoor, georganiseerd door menclub de Lange Boom. Deze wedstrijd werd voor de elfde keer gehouden, op vrijdag en zaterdag 2 en 3 november streden 115 aanspanningen voor een plaats in de finale.

Ook dit jaar is het de Lange Boom weer gelukt om met hulp van vele vrijwilligers en sponsors een super evenement neer te zetten. Veel publiek kwam naar de Nijkerk, op de finaleavond zo'n 2500 toeschouwers.

Op vrijdagochtend werd er gestart met de enkelspan pony, gevolgd door de enkelspan paard. Op vrijdagavond kwamen de tweespan pony's aan bod wat op zich al een finale was, er werd echt gestreden voor een plaatsje in de finale. Op zaterdag was het de beurt aan de tweespan paard, tandems, een grote rubriek vierspanpony en de vierspan paard. Bij de vierspannen pony's deden ook John van Dorresteijn en Aart van de Kamp junior mee, die tevens een plaats in de finale hadden. En bij de vierspan paard verscheen Mark Weusthof ook aan de start, helaas was zijn resultaat niet goed genoeg voor de finale, maar voor Geert de Brauwer uit Belgie wel evenals Nico Avezaath.

Er stond een kegelparcours, waartussen drie hindernissen waren opgesteld, de brug, het huisje en een waterbak. Deze laatste is vrij uniek, zeker omdat het om een indoor gaat. Menig paard en pony werd daardoor verrast.

De finale op zaterdagavond, was weer als vanouds. Er reden veel deelnemers mee uit de regio,waaronder de Nederlands kampioen tweespan pony klasse 3 Wout Kok uit Nijkerk, maar ook Mieke Boom, Joris Schoonderbeek, Henry Bast en de nederlands kampioen enkelspan paard klasse 2 Gijs Waaijenberg uit Nijkerk, wat dan ook duidelijk te horen was als zij de rijbaan binnen kwamen. Bij de enkelspan pony werd de rubriek gewonnen door Arjo van Kekem uit Hoogblokland. Enkelspan Paard werd gewonnen door Henk Geurtsen uit Scherpenzeel. En net zoals vorig jaar werd de rubriek tweespan pony gewonnen door Ewoud Boom uit Nijkerk, een clublid van menclub de Lange Boom. Deze finale rit was tevens de laatste voor een van zijn pony Evian, die na elf jaar trouwe dienst een welverdiende rust krijgt. Bij de tweespan paard was evenals vorig jaar Bud de Gooier uit Blaricum winnaar. Peter de Koning uit Alphen ging bij de vierspan pony met de eerste prijs naar huis. De tandems werd gewonnen door Johan van Veluw uit Putten met een gelegenheidsspan. De pony's liepen pas 4 weken in tandem. De eer bij de vierspan paard ging naar Herman ter Harmsel uit Rijssen.

Dit jaar, na 11 jaar onze steun en toeverlaat te zijn geweest tijdens dit grote evenement, zeg maar onze motor, stopt Wout Gerritse met de organisatie. Daarom hebben we hem (maar eens) in het zonnetje gezet en werd hem de 1e prijs uitgereikt voor 11 jaar Menindoor Nijkerk. De organisatie kijkt wederom terug op een zeer geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet.

Bron: Menindoor Nijkerk

Herman ter Harmsel won de vierspanrubriek