Antillenhuis


Studenten uit Sint Maarten bijgepraat over Land Sint Maarten

Mw. Buncamper-Molanus temidden van de Sintmaartense studenten in het Antillenhuis. (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

Donderdagavond 1 november heeft op het Antillenhuis te Den Haag een bijeenkomst plaatsgevonden van een aantal studenten uit Sint Maarten en de gedeputeerde van Sint Maarten, mw. Maria Buncamper-Molanus (Volksgezondheid, Personeelsaangelegenheden, Economie en Sport).

De studenten kregen van mw. Buncamper-Molanus een uiteenzetting van de huidige ontwikkelingen op staatkundig gebied. Verder gaf de gedeputeerde de studenten inzicht in de landstatus die Sint Maarten na 15 december 2008 zal verkrijgen. Zij ging verder in op de vele activiteiten die er nu al plaatsvinden en de uitdagingen die hen te wachten staat.

De aanwezige studenten luisterden aandachtig en hadden ook kritische vragen. Ruim 95 % van de aanwezigen gaven te kennen na afloop van hun studie terug te willen keren naar Sint Maarten. Mw. Buncamper-Molanus wees hen op de vele mogelijkheden op het eiland. Zij was zeer tevreden met de vele vragen van de studenten.

De studenten waren uit het hele land naar Den Haag gekomen voor de bijeenkomst. Onder hen studenten uit de meeste grote steden waaronder Den haag, Amsterdam en Rotterdam en zelfs een student die enkele uren onderweg was uit Groningen om de bijeenkomst bij te kunnen wonen.

Mw. Buncamper-Molanus wees de studenten op de noodzaak om vooral serieus bezig te zijn in Nederland, de studie succesvol af te ronden en vooral om naar Sint Maarten terug te keren en bij te dragen aan het toekomstige Land Sint Maarten. Zij dankte allen voor hun aanwezigheid. Na de bijeenkomst sprak de gedeputeerde met vele van de studenten over de vele carrièremogelijkheden op Sint Maarten. De activiteit werd georganiseerd door de Stichting Sint Maarten Student Support Services (S4) en het Antillenhuis. Namens S4 waren aanwezig directeur Linda Richardson en staflid Raffi Sorton. Namens het Antillenhuis waren aanwezig onder andere plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister mw. mr. Mavis Brooks-Salmon en directeur Robert Candelaria.

Noot voor de pers: Voor meer informatie en/of persfoto's gelieve contact op te nemen met Norman Serphos, Voorlichter/ woordvoerder Antillenhuis via serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 02-11-2007 Bron: Antillenhuis