KNSB

KNSB en NebasNsg ondertekenen overeenkomst
publicatie: 2-11-2007

Schaatsen voor mensen met een beperking onder de vlag van de KNSB

Utrecht (KNSB) - KNSB en NebasNsg hebben tijdens een drukbezochte en succesvol verlopen KNSB Verenigingendag op De Vechtsebanen in Utrecht een overeenkomst getekend, waarmee werd bekrachtigd dat schaatsen voor mensen met een beperking vanaf 1 januari 2008 onder de vlag van de KNSB valt. Daarmee heeft de KNSB de verantwoordelijkheid op zich genomen om met een totaal pakket te komen voor het zogenoemde G-schaatsen.

In 2004 waren de Nederlandse sportorganisatie voor mensen met een beperking (NebasNsg) en de KNSB al een samenwerking aangegaan om het schaatsen voor mensen met een beperking binnen het reguliere schaatsen te integreren. Zo leverde de KNSB een bijdrage aan een aantal evenementen voor deze sporters en ondersteunde de schaatsbond haar verenigingen bij het opzetten van G-schaatsen binnen de ijsverenigingen. Daarnaast ondersteunde de KNSB de organisatie van de Special Olympics Nederland, zowel voor de landelijke als de regionale evenementen.

Dat het de KNSB ernst is met de overgenomen verantwoordelijkheid voor het G-schaatsen blijkt uit de deze week opgestarte AEGON Junior Schaats spelen. Tijdens de twintig wekende durende tour van dit bijzondere scholenproject zullen ook scholen voor speciaal onderwijs worden aangedaan.