Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Renger snelle rookie in GP2 test

LE CASTELLET, 2 NOVEMBER 2007 - Renger van der Zande heeft vandaag op het circuit Paul Ricard, vlakbij het Zuid Franse Bandol een nieuwe bladzijde toegevoegd aan zijn snelle ontwikkeling in de autosport. Alle teams van de GP2 klasse hebben vier dagen lang rijders getest. Renger bleek de snelste debutant, door reeds binnen één dag een tijd van 1.13.73 neer te zetten met zijn GP2 Dallara van het Arden Red Bull team. Een prachtig debuut in deze klasse.

Het waren intensieve dagen op het winderige Zuid Franse circuit. Alle GP 2 teams werkten intensief vier dagen lang een programma af. Verschillende routiniers en een grote groep rookies wisselden elkaar af. Rijders als Kobayashi en ook Hanley, beiden pupillen van Formule 1 teams, reden zelfs alle dagen. Verschillende Nederlandse rijders zoals Giedo van der Garde, Yelmer Buurman en ook Chris van der Drift reden twee dagen. Ze deden het goed, met zelfs een opmerkelijke zesde tijd vandaag voor Renger's Nijmeegse stadgenoot Yelmer.

Renger zelf moest het doen met slechts één dag. Dat was alles of niets voor de ambitieuze Trust-rijder. Het zat niet mee. Met name in de middag, toen hij zijn ervaring van de ochtend wilde verzilveren, sloeg de mechanische pechduivel toe. Zijn remsysteem faalde en dat kostte pittijd. Uiteindelijk, met vrij weinig "track time "wist de GP 2 rookie er een 1.13.73 uit te persen. En uiteraard was hij niet tevreden. Voor zijn gevoel zat er nog veel meer in. Maar de dag zat erop en de moegestreden monteurs en engineers wilden huiswaarts.

Bij analyse van alle vier dagen bij elkaar bleek Renger degene die het snelst in korte tijd een toptijd had neer gezet. Toch nog tevredenheid bij de Nijmeegse debutant. Het team was vol lof over de opbouw en aanpak van Renger.

RENGER VAN DER ZANDE : "Tja, dit was natuurlijk fantastisch. Maar door mijn eigen ambitie vergat ik bijna te genieten. Dat zal wel met terugwerkende kracht vannacht in mijn bed gebeuren. Toch gaaf dat ik al na een ochtend even snelle tijden draaide als routiniers en kerels die al meerdere dagen bezig waren. Ik wil Arden bedanken dat ze dit mogelijk hebben gemaakt."

Renger reisde na de test meteen af naar Stuttgart waar hij morgen als Mercedes Benz junior aantreed met onder andere F1 ster Lewis Hamilton in een evenement van Mercedes in het Mercedes Benz museum te Stuttgart. Volgende week dinsdag treedt hij weer aan in Paul Ricard voor een test in de World Series Formule Renault 3.5