Royal Friesland Foods
2 november 2007
Friesland Foods Cheese succesvol bij kaaskeurconcours
Gouden kaasboor naar Peter Piersma
Friesland Foods Cheese heeft de beste kaaskenner van Nederland binnen
haar geledingen. Peter Piersma, kwaliteitsmanager in Wolvega, heeft
bij het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) de in de
kaaswereld fel begeerde Gouden Kaasboor gewonnen. Piersma was, met 231
punten, de beste van de bijna vierhonderd deelnemers aan het NNKC.
Naast de Gouden Kaasboor sleept Friesland Foods Cheese dit jaar de
Verguld Zilveren Medaille, de Zilveren Medaille en drie Bronzen
Medailles in de wacht.
Peter Piersma krijgt de
Gouden Kaasboor op vrijdag 2 november 2007 in de Goudse Schouwburg te
Gouda tijdens een feestelijke prijsuitreiking door dominee Engele
Wijnsma van de Grote Kerk in Edam om zijn schouders gehangen. Theo
Kortlever, lijnoperator bij de kaasveredelings- en verpakkingslocatie
Friesland Foods Cheese in Leerdam, wint met 230 punten de verguld
zilveren medaille. De zilveren medaille is voor Sjoerd Hiemstra,
zuiveltechnoloog in de kaasfabriek van Friesland Foods Cheese in
Workum, met 229 punten. Bronzen plakken zijn er voor Albert Verbeek
(Projectmanager) en Jacob Heida (Groupmanager), beiden werkzaam bij
Friesland Foods Cheese Wolvega, en Klaas Dijkstra, groepschef
kaasmakerij bij Friesland Foods Cheese Marum. De verguld zilveren,
zilveren en tien bronzen medailles werden tijdens de prijsuitreiking
in Gouda uitgereikt door Klaas de Jong, voorzitter NNKC.
Vorig jaar werd de Gouden Kaasboor ook al gewonnen door een medewerker
van Friesland Foods Cheese. Eelco Meindertsma, hoofd bedrijfsbureau en
plaatsvervangend chef opslag van Friesland Foods Cheese Gerkesklooster
was toen de gelukkige.
48ste editie NNKC
Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours werd dit jaar voor de 48ste
keer gehouden en is al deze jaren één van de grootste vakwedstrijden
in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van
Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de
leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven.
Dit jaar werden de keuringen op een bijzondere locatie gehouden,
namelijk de Grote Kerk in Edam. Edam bestaat 650 jaar en de Stichting
Kaasmarkt Edam alsmede de burgemeester van Edam-Volendam hebben het
NNKC uitgenodigd de keuringen aldaar te houden.