Royal Friesland Foods


2 november 2007

Friesland Foods Cheese succesvol bij kaaskeurconcours

Gouden kaasboor naar Peter Piersma

Friesland Foods Cheese heeft de beste kaaskenner van Nederland binnen haar geledingen. Peter Piersma, kwaliteitsmanager in Wolvega, heeft bij het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC) de in de kaaswereld fel begeerde Gouden Kaasboor gewonnen. Piersma was, met 231 punten, de beste van de bijna vierhonderd deelnemers aan het NNKC. Naast de Gouden Kaasboor sleept Friesland Foods Cheese dit jaar de Verguld Zilveren Medaille, de Zilveren Medaille en drie Bronzen Medailles in de wacht.

Peter Piersma krijgt de Gouden Kaasboor op vrijdag 2 november 2007 in de Goudse Schouwburg te Gouda tijdens een feestelijke prijsuitreiking door dominee Engele Wijnsma van de Grote Kerk in Edam om zijn schouders gehangen. Theo Kortlever, lijnoperator bij de kaasveredelings- en verpakkingslocatie Friesland Foods Cheese in Leerdam, wint met 230 punten de verguld zilveren medaille. De zilveren medaille is voor Sjoerd Hiemstra, zuiveltechnoloog in de kaasfabriek van Friesland Foods Cheese in Workum, met 229 punten. Bronzen plakken zijn er voor Albert Verbeek (Projectmanager) en Jacob Heida (Groupmanager), beiden werkzaam bij Friesland Foods Cheese Wolvega, en Klaas Dijkstra, groepschef kaasmakerij bij Friesland Foods Cheese Marum. De verguld zilveren, zilveren en tien bronzen medailles werden tijdens de prijsuitreiking in Gouda uitgereikt door Klaas de Jong, voorzitter NNKC.

Vorig jaar werd de Gouden Kaasboor ook al gewonnen door een medewerker van Friesland Foods Cheese. Eelco Meindertsma, hoofd bedrijfsbureau en plaatsvervangend chef opslag van Friesland Foods Cheese Gerkesklooster was toen de gelukkige.

48ste editie NNKC
Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours werd dit jaar voor de 48ste keer gehouden en is al deze jaren één van de grootste vakwedstrijden in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven.

Dit jaar werden de keuringen op een bijzondere locatie gehouden, namelijk de Grote Kerk in Edam. Edam bestaat 650 jaar en de Stichting Kaasmarkt Edam alsmede de burgemeester van Edam-Volendam hebben het NNKC uitgenodigd de keuringen aldaar te houden.