Gemeente Hulst


Persbericht - 02.11.2007

Gentsestraat bijna klaar

Om de Gentsestraat toegankelijker en verkeersveiliger te maken, is de afgelopen weken gewerkt aan de herinrichting van deze straat. Er is in de Gentsestraat meer ruimte gecreëerd voor de voetgangers en alle hoogteverschillen zijn verwijderd. De gehele bestrating ligt op 1 niveau.

Er wordt nu nog aan de laatste meters van de straat gewerkt, waarna de afwerking kan beginnen. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van paaltjes en fietsenrekken. Tevens worden de verkeersborden aangepast en moet de sfeerverlichting worden verhoogd. Dit gebeurt met behulp van een hoogwerker.

Zodra de werkzaamheden aan de straat afgerond zijn, wordt de afsluiting weggehaald en de omleiding opgeheven. De Gentsestraat is dan in haar geheel eenrichtingsverkeer geworden. Dit betekent dat ook fietsers niet langer vanaf de Grote Markt de Gentsestraat in mogen rijden.

De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 9 november 2007. Mocht blijken dat de werkzaamheden eerder klaar zijn, wordt de afsluiting eerder weggehaald en de omleidingen opgeheven.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl