Ingezonden persbericht

EA'S COMMAND & CONQUER 3: KANE'S WRATH HEEFT BEKENDE ACTEURS IN DE HOOFDROLLEN

Natasha Henstridge en Carl Lumbly spelen rollen in uitbreidingspakket van de bekroonde gameserie

SCHIPHOL-RIJK, 2 november 2007 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) heeft vandaag aangekondigd dat Natasha Henstridge (Species-trilogie) en Carl Lumbly ('Alias') rollen spelen in de nieuwe live-actie videobeelden van Command & Conquer(TM) 3: Kane's Wrath, het uitbreidingspakket voor de bekroonde gameserie Command & Conquer 3 Tiberium Wars(TM). Naast Henstridge en Lumbly is ook de bekende Command & Conquer(TM)-acteur Joe Kucan weer van de partij in de rol van Kane, de aan grootheidswaanzin leidende leider van de Brotherhood of Nod. Alle drie de acteurs spelen essentiële rollen in de verhaallijn van Command & Conquer 3: Kane's Wrath. Dit omvat een periode van twintig jaar: van de wedergeboorte van de Brotherhood na de Tweede Tiberiumoorlog tot en met de dramatische gebeurtenissen van de Derde Tiberiumoorlog en daarna.

"Natasha en Carl zijn perfect gecast voor hun rollen in de live-actie videobeelden waarmee we dit epische verhaal tot leven brengen", aldus Mike Verdu, Algemeen manager van EALA en Uitvoerend producer van Command & Conquer 3: Kane's Wrath. "De combinatie van deze cast en de meeslepende verhaallijn van Command & Conquer 3 is erg sterk. Ik ben blij dat we met zulke getalenteerde acteurs samenwerken voor dit uitbreidingspakket. Voor deze campagne hebben we werkelijk iets unieks bedachts. Ik denk dat de fans erg enthousiast zullen zijn over de ontwikkeling van het verhaal."

De live-actie videobeelden zijn één van de kenmerkende eigenschappen van de Command & Conquer-serie en werden al gebruikt in de eerste game van de Command & Conquer-serie in 1995. Naast de nieuwe videobeelden en de campagne van twintig jaar, worden in Kane's Wrath zes nieuwe subfacties geïntroduceerd en talloze nieuwe eenheden, gebouwen en krachten voor de legers van de Global Defense Initiative, de Brotherhood of Nod, en de geheimzinnige buitenaardse Scrin.

De Xbox 360(TM)-versie van Command & Conquer 3: Kane's Wrath bevat bovendien een nieuwe en revolutionaire radiale interface die speciaal is ontworpen voor console-gamers. Dankzij deze vernieuwende RTS-besturing kunnen spelers met een 'bevelen-stick' gebouwen en eenheden bouwen, legers inzetten en aanvallen.

Command & Conquer 3: Kane's Wrath is ontwikkeld door EALA en komt in het voorjaar van 2008 uit voor de pc en het Xbox 360(TM) videogame and entertainment systeem. Bezoek voor meer informatie over Command & Conquer 3: Kane's Wrath of de Command & Conquer-serie de officiële website www.CommandAndConquer.nl

###

Over Command & Conquer 3 Tiberium Wars
De baanbrekende Command & Conquer(TM)-serie heeft het RTS-genre (Real-Time Strategy) op de kaart gezet en kwam eerder dit jaar met volle kracht terug met de game Command & Conquer 3: Tiberium Wars(TM). In dit hoofdstuk ging de populaire serie terug naar waar het allemaal begon, het Tiberium-universum, met de kenmerkende soepele gameplay van Command & Conquer en een meeslepend verhaal dat wordt ondersteund door live-actie videobeelden met bekende acteurs .Command & Conquer 3 Tiberium Wars is beschikbaar voor het Xbox 360(TM) videogame and entertainment systeem en voor de pc en is door ESRB geclassificeerd als "T" (Teen - tiener) en door USK als 16+. Bezoek voor meer informatie over Command & Conquer 3 Tiberium Wars of de Command & Conquer-serie, de officiële website www.CommandAndConquer.nl

Over Command & Conquer
De Command & Conquer-serie viert deze maand haar twaalfjarig bestaan. Deze baanbrekende serie introduceerde als een van de eerste het moderne RTS-genre en bestaat al uit meer dan twaalf titels voor de pc. Volgens het marktonderzoeksbureau NPD Group behoort het spel tot de top vijf best verkochte pc-series aller tijden. Bovendien stonden Command & Conquer Red Alert(TM) 2 en Command & Conquer Generals in respectievelijk 2000 en 2003 bovenaan de lijst van best verkochte RTS-titels* voor de pc. In totaal zijn er van deze serie wereldwijd tot nu toe 25 miljoen exemplaren verkocht. De demo van Command & Conquer 3 Tiberium Wars werd in de eerste week maar liefst één miljoen keer gedownload. De serie kan rekenen op de support van een van de grootste en meest actieve fan-community's ter wereld. Bezoek voor meer informatie over de Command & Conquer-serie www.CommandAndConquer.nl

* Volgens de NPD Group

Info over Electronic Arts
Electronic Arts Inc. (EA) is de grootste ontwikkelaar en uitgever ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het hoofdkantoor is gevestigd in Redwood City, Californië. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het boekjaar 2007 registreerde EA 3,09 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 24 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. De homepage en online gamesite van EA is www.electronicarts.nl Bezoek voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten http://info.ea.com.

Electronic Arts, EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, Command & Conquer, Command & Conquer 3 Tiberium Wars, en Command & Conquer Red Alert zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Xbox 360 is een handelsmerk van de Microsoft Group. Alle overige handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl

Voor beeldmateriaal: www.pridepr.nl