TNT Group

Persbericht

TNT en bonden overwegen verlenging huidige CAO tot 1 april 2008

02 november 2007, 17:50 CET - Amsterdam, TNT en de vakorganisaties ABVAKABO FNV, BVPP, CNV Publieke Zaak en VPP overwegen de huidige CAO voor TNT te verlengen tot 1 april 2008. Aan de medewerkers die vallen onder de huidige CAO zullen in het kader van de verlenging eenmalige uitkeringen worden betaald van in totaal 525 bruto. Er komt in december een eenmalige uitkering van 400 bruto. In maart 2008 volgt een eenmalige uitkering van 125 bruto voor de medewerkers die dan in dienst zijn. De vakorganisaties zullen dit aan hun leden voorleggen.

De achtergrond van deze mogelijke verlenging is om, naast de eerder door TNT, respectievelijk door de vakorganisaties ingediende CAO-voorstellen, meer tijd te nemen gezamenlijk alternatieven te ontwikkelen waarmee de reeds eerder aangegeven, benodigde structurele besparingen kunnen worden gerealiseerd. De noodzaak voor deze besparingen is door The Boston Consulting Group in opdracht van de vakorganisaties en de OR Productie, in juni van dit jaar onderschreven. Het doel is voor het einde van dit jaar een principe-akkoord te bereiken over de nieuwe CAO vanaf 1 april 2008.

Door de overlegpartners is afgesproken een werkgroep in te stellen die voorstellen gaat ontwikkelen om de werkdruk onder medewerkers in kaart te brengen en aan te pakken.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.