Ingezonden persbericht

Winst EDS groeit 75 procent in derde kwartaal

Capelle a.d. IJssel, 2 november 2007 - EDS rapporteert over het derde kwartaal van 2007 een nettowinst van 225 miljoen dollar, of 42 dollarcent per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar bedroeg de nettowinst 128 miljoen dollar, of 24 dollarcent per aandeel.

De omzet van EDS in het derde kwartaal is gestegen met 6 procent en komt uit op 5,63 miljard dollar. De omzet van het derde kwartaal is organisch gestegen met 4 procent, exclusief de impact van valutaschommelingen, acquisities en afsplitsingen.

"EDS heeft solide resultaten neergezet dit kwartaal. Daarnaast hebben de winstgevendheid en het concurrentievermogen voor de lange termijn een belangrijke impuls gekregen", zegt Ron Rittenmeyer, president en CEO van EDS. "Onze inkomsten ontwikkelen zich overeenkomstig de bovenkant van onze doelstellingen en het aantal gewonnen deals blijft omhoog gaan. Daarnaast kondigen we een aantal initiatieven aan die onze aanwezigheid op het hoogste niveau van de applicatiemarkt zullen vergroten."

Het derde kwartaal van 2007 is het beste kwartaal in de afgelopen 5 jaar als het gaat om afgesloten contracten. In totaal is voor 5,7 miljard dollar aan contracten afgesloten tegen 3,5 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar. Er zijn acht contracten gesloten met een waarde van meer dan 100 miljoen dollar met klanten in de overheid, financiële dienstverlening, industrie, en transport.

De operationele marge in het derde kwartaal van 2007 kwam uit op 6,4 procent. In dezelfde periode van 2006 was dit nog 4 procent.

http://www.eds.com/news/releases/4084/ Klik hier voor het volledige Engelstalige persbericht.

---


EDS
EDS, één van 's werelds meest vooraanstaande ICT-dienstverleners, levert zakelijke en technologische oplossingen aan zijn klanten. EDS was meer dan 45 jaar geleden grondlegger van de it-outsourcing markt. Vandaag de dag levert EDS een breed dienstenportfolio voor outsourcing van informatietechnologie en bedrijfsprocessen aan klanten in de industrie, financiële dienstverlening, gezondheidszorg, telecommunicatie, energie, transport, retail en overheid overal ter wereld. Kijk voor meer informatie op eds.nl. Klanten van EDS in Nederland zijn o.a. ABN AMRO Bank, Aegon, DSM, Koninklijke Ahold en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.