Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Politie liegt over ontruimingen

Amsterdam, 2 november 2007

De amsterdamse politie heeft bewust gelogen over het geweld door krakers bij de afgelopen ontruimingen. In werkelijkheid hebben krakers zich lijdzaam verzet tegen leegstand en speculatie die de hoofdstad al jaren teisteren.

De panden op het Damrak en de Kerkstraat zijn beide eigendom van Kroonenberg Groep die al jaren speculeert en panden laat verkrotten langs de Noord-Zuidlijn. Om daartegen te protesteren hebben de bewoners besloten niet zomaar weg te gaan en door middel van lijdzaam ludiek verzet hun onenigheid daartegen te tonen. De politie is dus aan het liegen als het gaat om boobytraps. We zien eerder dat de politie steeds meer buitensporig geweld gebruikt.

Kraker Martin Herzberg vermoed dat er binnen de politie mensen zijn die door dit soort zaken een kraakverbod willen afdwingen. Sinds de discussie speelt horen we dit soort dingen steeds vaker. "Kennelijk probeert men met dit soort onwaarheden de twijfelaars in de tweede kamer over de streep te trekken."

Overigens heeft de politie in soortgelijke gevallen in het verleden nog nooit bewijs laten zien of een verdachte opgepakt.

--


Ingezonden persbericht