Gemeente Tiel


Tijdelijke nachtopvang dak- en thuislozen in Tiel

Net als vorig jaar wordt de komende winter in de voormalige Catharinaschool aan de Binnenmolenstraat tijdelijke nachtopvang bij vorst voor dak- en thuislozen geboden. Met het inzetten van deze nachtopvang wil de gemeente voorkomen dat dak- en thuislozen een onderkomen zoeken op plaatsen waar dat niet gewenst is en wordt de gezondheid van dak- en thuislozen beschermd.

De nachtopvang is uitsluitend bestemd voor dak- en thuislozen uit Tiel en de regio Rivierenland en is alleen geopend bij vorst in de komende winterperiode (vanaf 1 november 2007). De nachtopvang wordt geboden tussen vier uur s middags en negen uur s morgens en sluit aan op de openingstijden van de dagopvang in de Binnenmolenstraat. Maximaal 10 personen kunnen gebruik maken van de opvang. Voor de begeleiding zorgt IrisZorg, organisatie voor opvang van dak- en thuislozen. Gedurende de openingstijden is deskundig personeel aanwezig voor de begeleiding van de gebruikers.

Ervaringen winter 2006/2007
Vorig jaar hebben gemiddeld vier personen gedurende zeven nachten gebruik gemaakt van de nachtopvang in de voormalige Catharinaschool.

Structurele oplossing
Voor de dak- en thuislozen in de regio Rivierenland is er al een dagopvang in Tiel. Deze opvang is gevestigd in de voormalige Catharinaschool in de Binnenmolenstraat. De gemeente Tiel werkt samen met Regio Rivierenland en de centrumgemeente Nijmegen aan een structurele opvang van dak- en thuislozen in de regio vanaf 2008. Hierin krijgt ook de koude opvang een plaats.

Laatst bijgewerkt: 01 november 2007