Gemeente Tiel


Eerste controle kamerverhuurpanden leidt tot sluiting

Op dit moment controleert de brandweer diverse kamerverhuurpanden op brandveiligheid. Dit doen zij omdat de brandveiligheid van deze panden vaak te wensen over laat. In dit kader is op woensdag 31 oktober 2007 een pand aan de Vleesstraat gecontroleerd. De situatie in dit pand was zo levensgevaarlijk dat de burgemeester met onmiddellijke ingang het pand gesloten heeft.

In het pand aan de Vleesstraat 11-13 zijn een Internetcafé en een bakkerij gevestigd. Het gebruik en het totaal ontbreken van brandveiligheidsvoorzieninggen maakt de situatie zodanig gevaarlijk dat in geval van brand de bewoners, van de boven deze winkels gelegen kamers, een onaanvaardbaar risico lopen.

De bewoners zijn op de hoogte gesteld dat zij niet meer in het pand mogen verblijven. De gemeente heeft tot tenminste woensdag 7 november 2007 nodig om alle overtredingen op een rij te zetten. Tot die tijd mogen de bewoners in ieder geval niet in hun kamer verblijven. De verhuurder moet zorgen voor alternatieve woonruimte. Kan hij dit niet, dan wordt opvang geregeld via het reguliere kanaal van IrisZorg.

Laatst bijgewerkt: 01 november 2007