Gemeente Smallingerland


* | 2007

* | November

* | Verslag WMO-dagen in De Lawei

Verslag WMO-dagen in De Lawei

U kunt hier het verslag van de WMO dagen in september in schouwburg De Lawei downloaden.

Op 24, 25 en 27 september 2007 waren de WMO dagen in schouwburg De Lawei. Vele inwoners van de gemeente Smallingerland en medewerker van verschillende organisaties brachten hun opvattingen en ideeën in over belangrijke WMO thema's in de Smallingerlandse samenleving. De WMO dagen hebben veel gevergd van de talenten en de energie van alle deelnemers, maar de resultaten mogen er zijn!

Met behulp van de zogenaamde Charrette methode zijn ruim 62 sociale vraagstukken in beeld gekomen die in de woorden en de beleving van Smallingerlanders worden ervaren als een belangrijk onderwerp. Hiervan zijn er uiteindelijk 27 gekozen. Voor deze top 27-onderwerpen zijn 22 projectideeën bedacht. Hiervan werden 18 door de deelnemers als positief beoordeeld. Aanbieders van voorzieningen en diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg hebben tijdens de WMO dagen massaal 'Ja' gezegd op de kernvraag: Is uw instelling bereid mee te doen bij het uitwerken van de voorgestelde projectideeën.

Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS) was ook prominent op de WMO dagen aanwezig met de 'Wacharrette'. In de Wacharrette kon men aan de hand van waskaarten een vraag stellen, een aanbod doen of een idee opperen. MOS heeft ter plekke 12 van deze vragen, aanbiedingen en ideeën aan elkaar gekoppeld. De nog ongematchte ideeën en vragen zijn aangeboden aan de direct betrokken organisaties, zoals de gemeente, de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg en MOS zelf, onder de noemer 'Deal or No Deal?'

Van de WMO dagen is een uitgebreid verslag gemaakt. Met het verschijnen van dit verslag zijn de activiteiten rondom de WMO in Smallingerland nog niet afgerond. In de eerste plaats zullen wij de vele uitkomsten van de WMO dagen gaan verwerken in het vierjarige WMO beleid voor de gemeente Smallingerland.
In de tweede plaats zullen wij in de komende maanden vervolgbijeenkomsten organiseren met de partijen willen deelnemen aan de verdere uitwerking van de 18 projectideeën.

In de derde plaats zal MOS in de komende maanden nagaan wat er met de nog niet gematchte waskaarten is gebeurd. Vervolgens worden de indieners van deze kaarten hierover geïnformeerd. Tot slot zullen de gemeente en de MOS in het voorjaar van 2008 een vervolgbijeenkomst organiseren voor alle deelnemers aan de WMO dagen. Tijdens deze bijeenkomst worden de deelnemers geïnformeerd over de WMO ontwikkelingen en worden de betrokken partijen geprikkeld om de samenwerking rondom de projectideeën te versterken en vast te houden.

Klik hier voor het verslag.

Wanneer u een papieren versie van het verslag wilt ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar Angelique Damen, a.damen@smallingerland.nl. Wij sturen u dan een exemplaar toe.