Gemeente Lelystad



2-11-2007 Trefpunt Veilig naar School introduceert innovatie tijdens Fietsverlichtingsactie

Donderdag 1 november 2007 organiseert het Trefpunt Veilig naar School van de gemeente Lelystad de jaarlijkse Fietsverlichtingsactie op het Stadhuisplein. Deze actie is gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid en daarmee de verkeersveiligheid van de leerlingen in de donkere herfst- en winterperiode.

In samenwerking met Point Bike Innovation Benelux BV biedt het Trefpunt als een van de eersten in Nederland een geheel revolutionair nieuw en innovatief verlichtingssetje aan: Reelight. Het is de eerste fietsverlichting die zonder batterijen werkt en zowel in het donker als in het licht verlichting geeft. De stroom voor de verlichting wordt opgewekt via inductie. Doordat de verlichting altijd brandt als er gefietst wordt, is de fietser altijd goed zichtbaar. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

De eigen bijdrage van de scholieren voor dit setje met een winkelwaarde van 39,95 is slechts 2,50! Het Trefpunt Veilig naar School hecht zoveel belang aan goede zichtbaarheid van fietsers dat zij zelf de rest van aanschaf voor haar rekening neemt.

Leerlingen die graag meedoen kunnen ter plekke betalen. Ze krijgen dan een setje uitgereikt, wat in de meeste gevallen meteen op de fiets wordt gemonteerd. De actie vindt plaats op het Stadhuisplein in een overdekte tent. Leerlingen kunnen zich melden bij de tent van 08.00 uur tot 16.30 uur.

Ter plekke is er wat warms te drinken en er is weer een prijsvraag voor de deelnemende kinderen . De actie geldt zolang de voorraad strekt!

Deze fietsverlichting is ontwikkeld in Denemarken op basis van inductie. Dit maakt batterijen overbodig. De elektriciteit wordt opgewekt zonder weerstand van een dynamo.
Meer informatie vindt u op www.reelight.com.

---