Gemeente Deventer

Gemeente geeft jaarkalender 2008 uit

Thema is de verbinding tussen stad en platteland

De gemeente Deventer geeft voor 2008 opnieuw een jaarkalender uit. Het thema van deze kalender is: `De verbinding tussen stad en platteland'. Met twaalf foto's wordt een beeld gegeven van het prachtige buitengebied van Deventer. Deze foto's zijn gemaakt op een fietsroute die in de kalender is opgenomen. Deze route begint aan de IJssel en gaat via Diepenveen naar Okkenbroek en via Oude Molen naar de Vijfhoek.

Karakteristieke boerenerven, dorpen, glooiende velden, landgoederen, uiterwaarden, waterlopen en natuurgebieden; dat is het Deventer platteland. Een mooier contrast met de historische binnenstad is niet denkbaar. Met driekwart van het grondgebied maakt het bovendien een groot deel uit van de gemeente.

Extra aandacht voor platteland

Op het platteland is het prima wonen, werken, en recreëren. Maar er verandert veel: boerenbedrijven stoppen, breiden juist uit of intensiveren. Daarom is er in het beleid van de gemeente extra aandacht voor het platteland. Deventer wil het buitengebied leefbaar houden om te werken en te wonen, en ze wil het fraaie landschap beschermen.

Een gouden duo

Fietsend door het buitengebied is goed te zien wat er op het platteland allemaal gebeurt. Het uitgraven van uiterwaarden en weteringen bijvoorbeeld, of het behoud van landgoederen en historische boerenhoeves. Al fietsend passeer je een aantal veranderende boerenbedrijven en een kulturhus. De route voert ook langs projecten van Monumentenzorg en Wijkaanpak.

Bewoners, ondernemers en organisaties op het platteland voeden het plattelandsbeleid van de gemeente. Samen met hen wil Deventer zorgen voor een sterk en mooi platteland, nu en in de toekomst. Voor plattelanders en stedelingen, voor Deventenaren en toeristen. Deventer stad en platteland vormen samen een gouden duo.

Download de fietsroutes rondom Deventer >> (7.007 kB)

Publicatiedatum: 2-11-2007
foto van fietsers in het buitengebied
foto van een fietser in het buitengebied

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 2 november 2007