Stadsdeel Zeeburg

Dagelijks bestuurders aan de slag als vrijwilliger

2 november 2007
Op vrijdag 2 november 2007 gaat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Zeeburg aan de slag als vrijwilliger. Op die dag is de jaarlijkse "Make a Difference Day" (MADD), waarop in het hele land het vrijwilligerswerk centraal staat. Ook diverse ambtenaren van het stadsdeel gaan helpen, onder meer bij een tennisvereniging en bij de voedselbank. Op zaterdag 3 november zijn alle vrijwilligers in het stadsdeel uitgenodigd voor een filmvoorstelling en een borrel in Studio K aan het Timorplein.

Jan Hoek, verantwoordelijk wethouder voor vrijwilligersbeleid: "Vrijwilligers doen ongelooflijk belangrijk werk in ons stadsdeel en wij zetten ze daarom graag in het zonnetje. Samen met vrijwilligers, professionals en alle organisaties werken we in Zeeburg hard aan het versterken van de `civil society'. Daarin staan de wensen van bewoners centraal en worden bewoners ondersteund om elkaar te helpen en activiteiten te organiseren. Hierbij zijn vrijwilligers onmisbaar."

Overzicht vrijwilligerswerk door Dagelijks Bestuurders op vrijdag 2 november:

* Nico Papineau Salm helpt 's ochtends mee met activiteiten voor ouderen in het Flevohuis.

* Jan Hoek helpt in speeltuin Batavia met het onderhoud van de speeltuin. Hij is `s ochtends aan het werk met de vrijwilligers.
* Dennis Straat doet mee met het "maatjesproject" van VONK en brengt de ochtend door met een cliënt en diens "maatje". Tevens helpt hij op zaterdag 3 november mee met het knotten van wilgen in het Diemerpark. Dit is in het kader van de landelijke Natuurwerkdag, die dit jaar aangehaakt is bij Make a difference day.

Aan het einde van de ochtend wordt er gezamenlijk geluncht bij speeltuin Batavia.