Buienradar.nl komt met Europese radar verwachting

02/11/2007 10:29



Buienradar.nl



ARNHEM - De website buienradar.nl heeft sinds vandaag als eerste de Europese radar verwachting online staan. Via de website Meteox.nl, het Europese broertje van Buienradar.nl, kan nu ook een Europese radar verwachting worden bekeken.

"De Europese variant van Buienradar.nl is interessant bij verblijf in het buitenland maar zeker ook om van verre de buien aan te kunnen zien komen. Het weer voor Nederland ontstaat vaak in de landen om ons heen. Met een meestal westelijke stroming is goed te voorspellen of buien boven Engeland in de richting van Nederland trekken. Dat is zeer belangrijk voor met name de randstad in het westelijke deel van Nederland" zegt Edwin Rijkaart van Buienradar.nl De beelden worden in samenwerking met Aeolis uit Utrecht op Meteox.nl geplaatst.

BOOM B.V., het bedrijf achter Buienradar.nl en Meteox.nl, kijkt al wat langer over de grens. Zo werd in oktober van dit jaar een Buienradar site gestart in Duitsland onder de naam Niederschlagsradar.de De Duitse radar is bedoeld voor Duitse bezoekers maar deze is ook van belang voor het oostelijk deel van Nederland. Soms ziet de Nederlandse radar de noord- en de zuidoost hoeken van Nederland niet. Van de 16 Duitse radar installaties staan er 3 langs de Nederlandse grens en dekken ze de dode hoek van de Nederlandse radar goed af. Ook is het plaatje nu compleet voor de Belgische bezoekers. De Ardennen, een plek waar de Nederlandse radar niet kan kijken, wordt nu gedekt door het radar station in het Duitse Trier. Een laatste voordeel van de Duitse radar is dat de resolutie veel hoger is dan de Nederlandse, waardoor de plaatjes mooier en nauwkeuriger zijn.

"Nu er, gezien de natte zomer, een hectische periode voorbij is, kunnen we weer rustig ontwikkelen aan nieuwe producten. Voor de komende maanden ligt er nog behoorlijk wat op de plank. We winnen steeds meer marktaandeel in landen om ons heen en willen daar het buienradar concept verder uitrollen. Daarnaast zijn we druk bezig om overheden te bewegen meer actuele weerdata vrij ter beschikking te stellen. Dat hoort ook zo, gezien internationale verdragen, maar bovendien is die data door ons allen al betaald via de belastingen" aldus Rijkaart

Gebruikte websites in dit bericht:
http://www.buienradar.nl
http://www.meteox.nl
http://www.niederschlagsradar.de
http://www.aeolis.nl

Verwijzing naar persbericht "Actuele buienradar en weersinformatie goed voor milieu": http://www.perssupport.nl/publishingweb/pressrelease/detail.do?pressId=8937?=quicksearch?=1?=ebed4faa-891c-11dc-9849-a7c76c418ff4?=NL