KNHS


Rob Ehrens blijft bondscoach t/m OS 2012
2 november 2007

ERMELO (KNHS) - In Mannheim werd het 's avond na het winnen van de gouden teammedaille op het EK voor springruiters al aangekondigd door KNHS hoofdbestuurslid Bert van Wanrooij: "Wij gaan op korte termijn met bondscoach Rob Ehrens om de tafel zitten om het contract, dat nu tot en met de Olympische Spelen van 2008 duurt, open te breken. Wij zullen alles op alles zetten om dat contract te verlengen tot en met de Olympische Spelen van Londen 2012". Die besprekingen zijn nu succesvol afgerond en Ehrens en de KNHS hebben volledige overeenstemming bereikt.

"Ik ben er blij mee, want anders had ik het niet gedaan", reageert Ehrens, die er aan toevoegt het werk van bondscoach bij de springruiters graag en met plezier te verrichten. "Het is simpel: je moet het graag willen doen, anders is alles te veel. De onlangs vijftig jaar geworden bondscoach vertelt ongeveer drie dagen per week bezig te zijn met het werk dat het bondscoach-zijn met zich meebrengt, afgezien nog van de dagen op de wedstrijden. "Het is echt een full time job en ik ben blij dat de KNHS daar oog voor heeft gehad". aldus Ehrens.

Rob Ehrens is aangetreden in 2005 als bondscoach en is de opvolger van Bert Romp, die kort na de Olympische Spelen van Athene zijn functie neerlegde. Onder de open en bezielende leiding van Ehrens is het Nederlandse springruiter team zeer succesvol. Zo wonnen ze in 2005 in het Italiaanse San Patrignano brons op het EK, wonnen ze goud op het WK 2006 in Aken en goud op het EK 2007 in Mannheim. Individueel werd Jeroen Dubbeldam met BMC Nassau derde op het EK in 2006, Gerco Schröder legde met Eurocommerce Monaco beslag op de elfde plaats in de individuele rangschikking, terwijl Leon Thijssen met Nairobi 12de werd. Tijdens de wereldkampioenschappen in Aken 2006 eindigde in het individuele klassement Gerco Schröder met Eurocommerce Berlin als zesde, Jeroen Dubbeldam net BMC Up and Down werd elfde en Albert Zoer eindigde met Okidoki als 21ste. Tijdens het EK in Mannheim dit jaar werd Albert Zoer met Okidoki individueel vierde, Dubbeldam legde met BMC Up and Down beslag op de zesde plaats, terwijl debutant Vincent Voorn met Audis Alpappilon Armanie als twaalfde eindigde. Met daarnaast nog een tweede plaats in de eindstand van het Samsung Super League seizoen 2007 is Rob Ehrens op dit moment de meest succesvolle bondscoach van springruiters in de wereld.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen