Vereniging Milieudefensie

Campagne tegen nieuwe bedrijventerreinen

Protestbord tegen Maintenance Valley

Amsterdam, 31 oktober 2007 - Op vrijdag 2 november plaatst Milieudefensie een protestbord tegen de aanleg van een bedrijventerrein bij de vliegbasis Woensdrecht. De actie is onderdeel van de landelijke campagne 'Spaar het landschap, recycle de ruimte' van Milieudefensie. De milieuorganisatie wil dat er een einde komt aan de wildgroei van nieuwe bedrijventerreinen ten koste van het Nederlandse landschap.

In de campagne staan dertig bedreigde landschappen centraal, waaronder de Brabantse Wal bij Woensdrecht. In al deze gebieden wordt een protestbord geplaatst en huis-aan-huis actiekranten verspreid. Hierin zit een oproep aan regering en parlement om een einde te maken aan de onnodige aantasting van het Nederlandse landschap door de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen.

De nieuwe bedrijventerreinen zijn helemaal niet nodig. Op dit moment is er in Nederland nog 9.000 hectare bedrijventerrein beschikbaar.Bovendien is een derde van de bestaande bedrijventerreinen (28.000hectare) verouderd. Veel panden en kavels op deze terreinen staan leeg.Door deze op te knappen en de ruimte efficiënter te benutten is er voorde komende tien jaar voldoende ruimte beschikbaar.

Milieudefensie roept kabinet en parlement daarom op tot een tijdelijke stop op de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen en de instelling van een herstructureringsfonds voor het opknappen van bestaande bedrijventerreinen.

Wat: Onthulling protestbord tegen bedrijventerrein bij vliegbasis Woensdrecht
Wie: Milieudefensie Waar: Overbergseweg 2, Huijbergen (gemeente Woensdrecht) Wanneer: Vrijdag 2 november, 16.00 uur

Voor de ontwikkeling van Maintenance Valley wil de gemeente Woensdrecht vijftig hectare bedrijventerrein aanleggen, waarvan 30 hectare in de natuur ten noorden en ten westen van de vliegbasis. Milieuorganisaties vinden dat Maintenance Valley er niet mag komen. Uitbreiding van de vliegbasis Woensdrecht zal leiden tot een enorme toename ingeluidsoverlast, luchtvervuiling, verkeersdrukte en verstoring van rust, ruimte en stilte. Bovendien is het bestaande terrein van de vliegbasis en bedrijventerrein de Kooi sterk verouderd. Door deze op te knappen enefficiënter te bebouwen zijn geen nieuwe bedrijventerrein nodig.

Kijk ook op www.recyclederuimte.nl

Voor meer informatie Persvoorlichting Milieudefensie, 020 5507 333 Milieudefensie Woensdrecht 0164 610599 (Dick Maat)

www.milieudefensie.nl/ruimte

steun Milieudefensie Vrijwilliger Milieudefensie