TROS

Afdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 01-11-2007

Televisie

VERMIST

Uitzending vrijdag 2 november

Nederland 1 - 20.30 uur

NOODKREET
ADAY: "ARME IK, IK MIS MIJN MAMMA"



De 8-jarige Aday die door de Spaanse rechter aan zijn vader werd toegewezen is ziek van verdriet. Hij wil maar een ding: terug naar zijn moeder Marjorie Doorenbos in Nederland. "Het mooiste feest van de wereld", zo typeerde Aday het korte weerzien met zijn moeder en broer Jeremy deze week. Een half jaar lang had de Spaanse vader Aday voor Marjorie verborgen gehouden op Gran Canaria. Maar de doortastende moeder vond haar zoon! Aday huilde van vreugde, Marjorie van verdriet. Want wat het kind haar vertelde durft geen ouder in zijn stoutste dromen te bedenken: "Aday moet de vreselijkste dingen doen in het appartement waar hij met zijn dronken vader en nog twee volwassen mannen woont", snikt
Marjorie, "en hij ziet er niet uit! Graatmager, littekens, gore ongepoetste tanden en hij draagt niet eens ondergoed!" Maar het allerergste is het verlangen van het jongetje naar huis, naar Nederland, naar zijn familie, vriendjes. "Arme ik, ik moet hier blijven", stamelt hij tegen onze verslaggever in het Spaans, "Mag ik mee? Ik wil niet bij pappie blijven".

In VERMIST verhalen Marjorie en Jeremy over de verschrikkingen die ze in Gran Canaria beleefden: "Aday leeft tussen barbaren".

Voor het beluisteren en bekijken van het 'Chanson voor Aday': www.vermist.nl