Donderdag 1 november 2007
Deze week in FEM Business (week 43, vanaf vrijdag 2 november in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Nog lang geen pensioenkampioen
Kan de pensioenindustrie een nieuwe impuls geven aan de financiële sector, die door de onttakeling van ABN Amro flinke klappen heeft opgelopen? Het kabinet hoopt van wel, maar ondertussen lijkt Nederland vooral bezig de boot te missen. Wat moet er gebeuren om ons land wel op de kaart te zetten?

Het Europees verdrag bedreigt de ECB
Het kreeg weinig aandacht in de media en het kabinet deed er al helemaal het zwijgen toe: het nieuwe Europese verdrag dreigt volgens economen de onafhankelijke positie van de Europese Centrale Bank uit te hollen en daarmee de positie van de euro te verzwakken. Nicolas Sarkozy kan tevreden zijn. Heeft Jan Peter Balkenende zitten slapen?

OM wil scoren met Joep van den N.
Justitie holt harder dan ooit achter financiële criminaliteit aan. De zaak tegen Joep van den Nieuwenhuyzen moet aantonen dat de speurneuzen grip krijgen op grote fraudezaken. Alleen al faillissementsfraude kostte in 2006 zo'n 700 miljoen euro.

Alex Otto: synergie is niet zo belangrijk
Is Alex Otto van DeltaLloyd Asset Management de beste belegger ter wereld? Hij timmert in ieder geval hard aan de weg. Zijn specialiteit: beleggen in kleine en middelgrote bedrijven. Zijn advies: verlies de lange termijn niet uit het oog.

Verder in FEM Business:

â- Strukton slaat zijn slag in Zuid-Korea.
â- Onderhuids is de Audi A8 verbeterd.
â- Brinkhorst: 'Breek Nederland verder open'
â- Hypotheekcrisis: Merrill Lynch gelyncht.
â- AAC Capital Partners moet het vanaf nu zelf rooien